Nieuws

Wethouder: "We willen helpen om de club overeind te houden"

Wethouder: "We willen helpen om de club overeind te houden"

Het moge duidelijk zijn dat FC Twente na het uitlekken van de Doyen-deal contracten in de moeilijkheden zit. Voorzitter Van der Laan is opgestapt en het is wachten totdat partijen zich aandienen die de club uit het dal redden. De gemeente Enschede heeft haar hulp aangeboden. Bij de gemeente heeft de club nog een schuld van om en nabij de €17 miljoen openstaan.

[google]"Er komt geen extra geld vanuit de gemeente. Er komen ook geen 'exotische oplossingen' zoals het kopen van het stadion of grond van FC Twente." vertelt Wethouder Eelco Eerenberg van Financiën van de gemeente Enschede aan RTV Oost. Deze constructie zagen we eerder bij PSV. De gemeente Eindhoven kocht de grond onder het stadion van de club.

De gemeente laat de club niet zomaar omvallen. Daarvoor is de club veel te belangrijk, dat weet ook de gemeente maar al te goed. "De club is heel belangrijk voor de stad Enschede en voor de regio. We willen daarom ook helpen om de club overeind te houden, daarover zijn we ook in gesprek", besluit de Wethouder Financiën.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties