AZ maakt gretig gebruik van slap FC Twente

Vandaag speelde FC Twente de uitwedstrijd tegen AZ. In Alkmaar startte de ploeg van René Hake met een ongewijzigde opstelling ten opzichte van vorige week, toen de Tukkers de eerste winst van het seizoen behaalden, ten koste van Roda JC. Vandaag wist FC Twente helaas niet te winnen, en de Tukkers hebben dat grotendeels aan zichzelf te danken.

[google] De wedstrijd begon rustig, en er stonden twee ploegen die duidelijk aan elkaar zijn gewaagd. Het spel ging op en neer, maar grote kansen waren er niet. Na bijna een kwartier spelen kon Michael Olaitan de score openen, maar hij komt in botsing met de keeper, die een doelpunt probeert te voorkomen. Even later was het aan de andere kant bijna raak, maar Joël Drommel bracht redding. FC Twente verhoogde de druk, waarna AZ inzakt, en er enkele kleine kansen ontstaan. In het laatste kwartier voor rust creëert AZ enkele gevaarlijke situaties, maar dit levert niets op. De ploegen gaan met een 0-0 ruststand de kleedkamer in.

Twente begon sterk aan de tweede helft, maar dit was helaas van korte duur. Het sterke spel van FC Twente verdween als sneeuw voor de zon, en de Alkmaarders maakten hier gretig gebruik van. In de 64e minuut opende Janssen de score voor AZ, en na een kleine tien minuten verdubbelde hij de score. In de 79e minuut haalde Guus Hupperts definitief de trekker over door te tekenen voor de 3-0. Enkel een doelpunt van Hakim Ziyech in de 82e minuut kon de pijn nog enigzins verzachten. Lof is er voor de supporters van FC Twente, die massaal achter de ploeg bleven staan.