Douglas met schrik vrij in Portugal

Dynamo Moskou, de club van voormalig FC Twente-speler Douglas is nog steeds zonder puntverlies in de Europa League. Gisteren won de ploeg in Portugal tegen Estoril met 2-1 met de lange verdediger in de basis.

[google]Voetbal International meldt, dat de overwinning echter niet zonder slag of stoot tot stand kwam. Nadat Aleksandr Kokorin enkele minuten voor rust de score had geopend, maakte Douglas in het strafschopgebied hands, waardoor Estoril vanaf de elfmeterstip mocht aanleggen voor de gelijkmaker. De doelman van de Moskovieten wist de strafschop echter te stoppen.

Tien minuten voor tijd besliste invaller Yuri Zhirkov de wedstrijd (0-2), waarna in de extra tijd Estoril de eer nog wist te redden door tegen te scoren.

Dinamo Moskou had haar eerdere duels met Panathinaikos (1-2) en PSV (1-0) al omgezet in een overwinning. De geboren Braziliaan Douglas Franco Teixeira, in het bezit van een Nederlands paspoort, verruilde in juli 2013 FC Twente voor Dynamo Moskou.[ligatus]