Eerste elftal

Opluchting en eindelijk weer een lach bij Cerny na zware periode bij VfL Wolfsburg

Vaclav Cerny en VfL Wolfsburg zijn ook komend seizoen actief in de Bundesliga. De ploeg kende een slechte tweede seizoenshelft, maar net op het moment de degradatiestreep in zich kwam, herpakte de ploeg zich. Afgelopen zaterdag won de ploeg voor de derde keer op rij en dat was voldoende voor lijfsbehoud. Het gat met plek 16, die staat voor verplichte deelname aan de degradatie play-offs, is met nog maar twee wedstrijden te spelen opgelopen tot acht punten.

Voor Cerny had de wedstrijd een dubbele lading. De trainer deed in de voorgaande zeven wedstrijden slechts één keer een beroep op de rechtsbuiten die vorig seizoen bij FC Twente nog de grote smaakmaker was. Afgelopen zaterdag mocht hij in de 82e minuut invallen en scoorde in blessuretijd de 3-0. Hij droeg het doelpunt op aan zijn pasgeboren dochter Ella.