Samenvatting FC Twente - Go Ahead Eagles oefenwedstrijd seizoen 2023-2024 (2-1)

FC Twente heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd afgewerkt op het Trainingscentrum in Hengelo. Go Ahead Eagles, de huidige nummer acht van de eredivisie, was hierin de tegenstander. FC Twente won met 2-1 dankzij doelpunten van Sander Sybrandy en Mitchell van Bergen. Het is de eerste keer dat Van Bergen, die afgelopen zomer voor één miljoen euro overkwam van Stade Reims, scoort in het shirt van FC Twente.

Na een gemiste kans van Younes Taha, die in de spits stond, wist Sybrandy in de 21e minuut de score wel te openen. Dertien minuten later maakte Soren Tengstedt er 1-1 van namens de bezoekers. FC Twente kreeg in de tweede helft goede kansen via Harry Kuster, Youri Regeer en Younes Taha (lat), maar FC Twente wist de voorsprong nog even niet opnieuw te pakken. Dat lukte wel in de 75e minuut, toen de razendsnelle Van Bergen op de counter oog in oog kwam te staan met Go Ahead-doelman Erwin Mulder en niet faalde. In de slotfase raakten de Deventenaren nog de lat, maar het bleef bij 2-1.

Opstelling FC Twente: El Maach; Sampsted (79’ Sybrandy), Bruns (46’ Mesbahi), Van Hoorenbeeck, Mats Rots; Eiting (46’ Regeer), Besselink, Yegoian (62’ Salah-Eddine); Sybrandy (62’ Kuster), Taha, Van Bergen (79’ Yegoian).