FC Twente boekt in Friesland eerste uitoverwinning van het seizoen

FC Twente heeft vanavond met 1-3 gewonnen bij sc Heerenveen. De uitblinkende Jerson Cabral schoot de Tukkers in de 89e minuut langs de Friezen. Hakim Ziyech besliste in blessuretijd het duel. FC Twente klimt door de overwinning naar de veertiende plaats in de Eredivisie.

De beginfase van de wedstrijd verliep gelijkwaardig met enkele dreigende momenten voor beide doelen. In de dertiende minuut ging het fout voor de gasten nadat keeper Marsman bij een hoge bal tegen verdediger Uvini opbotste en de bal uit zijn handen liet vallen. Heerenveen-aanvaller Veerman kon de bal vervolgens in het lege doel tikken. FC Twente had in sommige fases wel lastig met de Friezen, maar wist gaandeweg de aantrekkelijke eerste helft steeds beter in de wedstrijd te komen. Schietkansen van Ziyech en Cabral misten het doel net. In de 40e minuut was het wel raak. Een vrije trap van Ziyech belandde op het hoofd van Uvini, die hard raak kopte.

[google]Na rust kwamen de Tukkers goed uit de kleedkamer. Chinedu Ede kreeg een goede kans, maar in plaats van bij z'n tegenstander weg te draaien ging hij de andere kant op. Z'n inzet werd gestopt door doelman Mulder. FC Twente trok het spel steeds meer naar zich toe. Dat resulteerde in de 69e minuut in de tweede gele kaart voor Joost van Aken van sc Heerenveen, die te laat was met zijn tackle op El Azzouzi. Na de rode kaart trok de thuisclub zich verder terug. Twente had problemen om zich daar doorheen te spelen. Net op het moment dat het duel in 1-1 leek te eindigen, kreeg Cabral een voorzet van Agyepong voor zijn voeten. De aanvaller raakte de bal helemaal verkeerd, maar de bal hobbelde wel het doel in. De thuisclub probeerde in blessuretijd nog langszij te komen, maar Hakim Ziyech besliste in de tegenaanval de wedstrijd: 1-3.

sc Heerenveen - FC Twente 1-3

1-0 Veerman (13)
1-1 Uvini (40)
1-2 Cabral (89)
1-3 Ziyech (90+3)

Rode kaart: Van Aken (69, 2 keer geel) (sc Heerenveen)
Gele kaart: Marzo (sc Heerenveen); Andersen, Schilder (FC Twente)

Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Uvini, Schilder; Mokotjo, Ziyech, Gutiérrez; Ede (Agyepong/80), El Azzouzi, Cabral.