FC Twente in tweede helft langs Vitesse

FC Twente heeft vanavond een belangrijke overwinning op Vitesse geboekt. In de eigen Grolsch Veste wist de thuisploeg door doelpunten van Castaignos en Tadic met 2-0 te winnen. Vitesse eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart van Van Aanholt.

[google]FC Twente begon fel aan de wedstrijd.Promes zorgde voor wat dreiging aan de linkerkant, wat Leerdam meteen een gele kaart op leverde. Het veldoverwicht van FC Twente leverde de ploeg al direct enkele kansen op. Na een voorzet van Castaignos vanaf rechts kreeg Eghan in het midden van het veld een schietkans, maar wist hij de bal niet onder controle te krijgen.

Na balverlies op eigen helft van Vejinovic, ontstond er een grote kans voor de Tukkers. Na een mooie combinatie tussen Tadic en Castaignos wist Castaignos doelman Velthuizen niet te passeren. Enkele minuten later was er een kans voor Tadic, maar zijn schot belandde vlak naast het doel van Vitesse.

Daarna was er een kans van Promes, maar Velthuizen wist zijn schot tegen te houden. Ook Dusan Tadic lukte het niet om Velthuizen te passeren toen hij oog in oog met de doelman stond. Ook Ebecilio kreeg een kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar hij slaagde er eveneens niet in de 1-0 te maken, waardoor de ruststand werd bepaald op 0-0.

Tien minuten na rust was het dan eindelijk raak voor FC Twente. Luc Castaignos stond na een lange bal vrij voor Velthuizen en deze keer wist hij wel het net te treffen. Daarna ontsnapte FC Twente aan een penalty, na een overtreding van Martina in het stafschopgebied.

Daarna kreeg FC Twente via Promes nog een kans om de voorsprong uit te breidden, maar zijn schot zwaaide af. Dusan Tadic wist de wedstrijd enkele minuten later wel in het slot te gooien. Met een prachtig stiftje wist hij Velthuizen te passeren. Na de 2-0 kwam de thuisploeg niet meer in de problemen. Door de overwinning staat FC Twente steviger op de tweede plaats. Vitesse lijkt voorlopig te zijn afgehaakt in de titelrace.

Geel: Leerdam, Pröpper, Vejinovic (Vitesse), Eghan (FC Twente)
Rood: Van Aanholt

Marsman, Rosales, Martina, Bjelland, Koppers, Gutiérrez, Ebecilio, Eghan ('65 Borven), Tadic, Castaignos ('86 Djordjevic) , Promes.