FC Twente laat dure punten liggen in Groningen

FC Twente heeft vandaag dure punten laten liggen tegen FC Groningen. In de Euroborg moesten de Tukkers genoegen nemen met een gelijkspel (1-1). Na een matige eerste helft werd het veldspel van de ploeg van Michel Jansen en Alfred Schreuder in de tweede helft beter, maar het creëren van kansen bleef een probleem.

FC Twente begon slordig aan de wedstrijd. Al na vier minuten ging linksback Dico Koppers, die vandaag in de basis mocht starten ten koste van Robbert Schilder, in de fout, waardoor Adorjan de thuisploeg op voorsprong kon koppen.

Later in de eerste helft krijgt FC Twente wel meer balbezit, wat tot enkele kansen leidt. Zo krulde Gutierrez de bal vlak naast het doel van Bizot. Ook Mokhtar kreeg een grote kans om FC Twente op gelijke hoogte te zetten, maar hij schiet van dichtbij op Bizot. FC Groningen werd ook nog gevaarlijk, maar Marsman wist de schade beperkt te houden.

Ook in de tweede helft was het FC Twente dat het meeste balbezit had, maar de beste kansen waren voor de Groningers. Vlak na rust kreeg FC Groningen tot twee keer toe een grote kans om de voorsprong uit te breiden, maar De Leeuw kopte beide keren in alle vrijheid over het doel van Marsman. FC Twente was via Mokhtar twee maal dichtbij de 1-1, maar de aanvaller, die de hele wedstrijd al ongelukkig speelde, slaagde er niet in om doelman Bizot te passeren.

Nadat FC Groningen via Kostic en Chery grote kansen had gekregen om op 2-0 te komen, wist Dusan Tadic een kwartier voor tijd de 1-1 binnen te tikken. Beide ploegen gingen vervolgens op zoek naar de winnende treffer. De grootste kans kwam op naam van Zivkovic, die oog in oog met Marsman stond, maar hij wist de bal niet in het net te krijgen.

[google]Uiteindelijk wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen, waardoor FC Twente slechts een punt pakt in Groningen. Hierdoor staat FC Twente op een tweede plaats op de ranglijst, met een achterstand van vier punten op Ajax. De voorsprong op de nummers drie en vier, Feyenoord en Vitesse, bedraagt slecht een punt.