FC Twente laat dure punten liggen in Utrecht

FC Twente heeft vanmiddag dure punten laten liggen in de Galgenwaard. Tegen FC Utrecht kwamen de Tukkers niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Door dit gelijke spel komt FC Twente weer op gelijke hoogte met Vitesse.

Na achttien minuten zette Quincy Promes FC Twente op voorsprong. Børven kon de voorzet van Rosales doorkoppen, waardoor Promes in alle vrijheid de bal achter Ruiter kon schieten. Daarvoor was FC Utrecht al gevaarlijk geweest via De Ridder, maar zijn schot ging over het doel van Marsman.

Na de 0-1 leek FC Twente was meer los te komen, wat de ploeg van trainers Michel Jansen en Alfred Schreuder een aantal goede kansen opleverde, maar het team slaagde er niet in om de voorsprong uit te breiden. Ook FC Utrecht was dichtbij een doelpunt. Na een corner kon Van der Maarel uit de kluts schieten, maar zijn inzet belandde op de paal.

Direct na rust kwam FC Utrecht al op gelijke hoogte. Zeven seconden na rust was het Tommy Oar die door de verdediging van FC Twente kon lopen en vervolgens doelman Marsman passeerde. Daarna kreeg FC Twente weer een grote kans om op voorsprong te komen, maar Castaignos struikelt als hij de mogelijkheid krijgt om de voorzet van Børven binnen te schieten.

Ook FC Utrecht krijgt een grote kans om op voorsprong te komen. Toornstra kwam oog in oog met Marsman te staan, maar de doelman redt FC Twente van een achterstand. Later krijgt Børven ook een grote mogelijkheid, maar kopt hij de bal in de handen van Ruiter.

Het bleef maar heen en weer gaan wat kansen betreft. Oar kreeg de kans om de man of the match te worden, maar zijn schot ging naast. FC Twente slaagde er vervolgens in om via Promes te scoren, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook Ebecilio kreeg een grote kans om er voor te zorgen dat de drie punten mee konden worden genomen naar Enschede, maar zijn inzet belandde recht in de handen van Ruiter.

Uiteindelijk wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen, waardoor FC Twente genoegen moet nemen met een punt. Concurrenten Ajax en Feyenoord treffen elkaar vanmiddag om 14.30 uur in de Kuip.

Geel: Koppers, Ebecilio, (FC Twente) Van der Maarel, Toornstra (FC Utrecht)

Opstelling FC Twente: Marsman, Rosales, Martina, Bjelland, Koppers, Ebecilio, Gutierrez, Tadic, Promes, Castaignos, Børven ('72 Corona).

Opstelling FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Martensson,Toornstra, Oar, Delpierre, Markiet, Ayoub ('81 Diemers), Sarota, Dorda, De Ridder.