FC Twente lijdt bij PSV derde nederlaag van het seizoen

FC Twente heeft voor het eerst sinds 26 oktober 2013 weer eens verloren. PSV was met 3-2 te sterk voor de Tukkers. In de eerste helft was het een open wedstrijd waarin Twente het beste van het spel had, maar toch met een 2-1 achterstand ging rusten. Na rust hadden de gasten het een stuk lastiger en wist Twente op een doelpunt na, amper nog iets te creëren.

[google]De bezoekers uit Enschede lieten het vooral liggen in de eerste helft. Toen was het Twente dat domineerde, maar PSV dat op cruciale momenten toesloeg. Opvallend genoeg vertolkten de vleugelverdedigers van de thuisclub een doorslaggevende rol. De Colombiaanse rechtsback Santiago Arias opende in de 7e minuut de score met zijn 'zwakke' linkerbeen, terwijl linksback Jetro Willems 7 minuten na rust voor de 3-1 zorgde door de bal met rechts precies in de hoek te schieten.

De bezoekers uit Enschede voetbalden zeker voor rust veel beter dan PSV, maar voorin ontbrak de scherpte. Luc Castaignos had twee keer alleen voor PSV-doelman Jeroen Zoet kunnen staan als hij de ballen beter had aangenomen. Het was FC Twente dat voetbalde, maar PSV dat scoorde. Arias fopte de Twentse defensie in de openingsfase door vanaf rechts verrassend naar binnen te trekken en met links de bal in de korte hoek langs Nick Marsman te schieten (1-0). Jürgen Locadia verdubbelde voorsprong halverwege de eerste helft, door een voorzet van Memphis Depay achter Marsman te koppen.

Het was een ongekende weelde voor PSV, dat dit seizoen vaak zoveel moeite heeft om de kansen te verzilveren. Depay kreeg in de 37e minuut een grote kans om de wedstrijd al in vroegtijdig stadium te beslissen, maar de jonge aanvaller kreeg de bal niet langs Marsman. Enkele minuten later bracht Quincy Promes het dominante FC Twente terug in de wedstrijd, door de bal na een snelle ingooi in de korte hoek langs Zoet te rammen (2-1).

In de tweede helft slaagde FC Twente er niet meer in om PSV de wil op te leggen. De thuisclub kwam al snel op 3-1 door Willems, maar beslist was het daarmee nog niet. Zeker niet nadat Kyle Ebecilio uit een hoekschop de spanning had teruggebracht (3-2). Ondanks kansen over en weer bleef het daarbij, waardoor Twente voor het eerst sinds 26 oktober weer eens verloor.

PSV - FC Twente 3-2