FC Twente pakt in blessuretijd alsnog punt tegen Feyenoord

FC Twente heeft vandaag in een zinderende slotfase alsnog een punt gepakt tegen Feyenoord. In de Grolsch Veste leek het er lang op dat Feyenoord de punten mee zou nemen naar Rotterdam, maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd schoot Martina de 2-2 binnen. Door dit gelijkspel blijft het verschil tussen FC Twente en Feyenoord drie punten.

Feyenoord kwam al vroeg in de wedstrijd op een voorsprong. Graziano Pelle wist na bijna een kwartier de voorzet van Boëtius in alle vrijheid binnen te schieten. Daarvoor werd Feyenoord ook al een keer gevaarlijk doordat Immers Marsman op de hielen zat na een lastige terugspeelbal op de doelman. Marsman leek de Feyenoord-speler onderuit te halen, maar van een penalty wilde scheidsrechter Gözübüyük niks weten.

Ook FC Twente had via Promes al een grote kans gehad om op voorsprong te komen, maar de vleugelaanvaller weet de voorzet van Castaignos vanaf rechts niet achter doelman Mulder te krijgen. In de rest van de eerste helft is Feyenoord de bovenliggende partij. De ploeg van trainer Ronald Koeman had het meeste balbezit en kreeg ook de beste kansen. Het baltempo van FC Twente was te laag en de ploeg was erg slordig.

In de tweede helft werd het spel van FC Twente er niet beter op. De bezoekers, die tot dan feller waren dan de thuisploeg was, wisten tien minuten na rust hun voorsprong uit te breiden. Immers kon de bal spelen op Boëtius, die de bal vervolgens achter Marsman wist te schieten: 0-2.

Toch wist FC Twente ruim twintig minuten voor tijd de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Op aangeven van Promes kon Castaignos na een goede loopactie de bal achter doelman Mulder schieten. Door deze aansluitingstreffer ging de ploeg van Michel Jansen en Alfred Schreuder weer geloven in een gelijkspel, wat er voor zorgde dat het team veel meer op de helft van Feyenoord te vinden was en dat leverde ook gevaar op.

Zo belandde de kopbal van Castaignos vlak naast het doel van Mulder en werd het schot van Promes geblokt door een Feyenoord-verdediger. Børven was in de blessuretijd dichtbij de gelijkmaker, maar het schot van de spits ging vlak voor het doel langs. In de allerlaatste minuut kreeg FC Twente nog een corner, waaruit Cuco Martina wist de scoren. De verdediger, die enkele minuten daarvoor als vervanger voor Bengtsson het veld op was gekomen, kon de bal vanuit de rand van het strafschopgebied achter Mulder schieten.

Door deze puntendeling blijft het verschil tussen nummer twee FC Twente en nummer vier Feyenoord drie punten. De voorsprong van FC Twente op nummer drie Vitesse bedraagt twee punten. Koploper Ajax heeft een ruime voorsprong van zes punten op FC Twente.

Geel:Bengtsson, Bjelland (FC Twente), Mulder (Feyenoord)

Marsman, Rosales, Bengtsson ('86 Martina), Bjelland, Koppers, Ebecilio ('81 Corona) , Gutierrez, Eghan ('53 Børven), Tadic, Castaignos, Promes.