FC Twente pakt volle buit op bezoek bij Roda.

Vanavond nam FC Twente het in Kerkrade op tegen Roda JC. Voorafgaand aan de wedstrijd zat er een verschil van slechts twee punten tussen de directe concurrenten. Een bomvol uitvak vol Tukkers reisde af naar Limburg om hun ploeg te steunen in het belangrijke 'zespuntenduel'. Na een moeizame eerste helft en rommelig begin van de tweede helft wist FC Twente vanavond met 0-1 te winnen.

[google] De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Leo Ehlen. Roda legde meteen vanaf de aftrap aanvallend voetbal op de grasmat. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Nick Marsman. Scheidsrechter Manshot kreeg meteen een hoofdrol. De vele overtredingen aan beide kanten waren na slechts een kwartiertje spelen al niet meer te tellen.

Aan het einde van de eerste helft stond er nog steeds een 0-0 stand op het scorebord. De tweede helft werd hervat met een wissel aan Twentse zijde. Jeroen van der Lely werd het veld ingestuurd voor Robbert Schilder. Beide ploegen kwamen slap uit de kleedkamer met veel rommelige momenten van dien. In de 63e minuut nam FC Twente de leiding nadat invaller Jeroen van der Lely een assist gaf op Chinedu Ede die de bal tegen de touwen schoot. Hiermee zet Ede zijn vierde goal voor FC Twente op zijn naam. Opvallend detail: Al zijn doelpunten maakte hij na de winterstop.

Door deze overwinning klimt FC Twente over Roda heen, naar de dertiende plaats.

Marsman, Ter Avest, Andersen, Uvini, Schilder, Mokotjo, Ziyech, Gutièrrez, Ede, El Azzouzi, Cabral.