FC Twente snijdt zichzelf in de vingers tegen ADO Den Haag

FC Twente heeft vanavond in de strijd om de tweede plaats hele dure punten laten liggen. Thuis tegen ADO Den Haag kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Bovendien moesten Rasmus Bengtsson en Luc Castaignos met rood de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

De thuisploeg begon nog wel goed aan de wedstrijd. Felipe Gutiérrez rondde in de negende minuut een vlotlopende aanval koelbloedig af. Twente was de eerste helft de bovenliggende partij zonder goed te spelen. De ploeg speelde in een veel te traag tempo, waardoor het ADO in de wedstrijd hield.

Na rust probeerden de Tukkers ADO vast te zetten door feller te spelen. Veel kansen leverde dat niet op, hoewel er wel twee doelpunten werden afgekeurd wegens buitenspel. In de 64e minuut ging het fout toen aanvoerder Rasmus Bengtsson de doorgebroken Kramer vasthield en met een rode kaart naar de kant moest. Ondanks dat de thuisploeg met een man minder stond werd de Hagenezen amper gevaarlijk. Tot de 82e minuut toen Bakker boven Brama uit torende en gemakkelijk de gelijkmaker binnen knikte. Twente ging nog wanhopig op zoek naar de winnende treffer, maar moest nog een tegenvaller incasseren toen ook Luc Castaignos met een rode kaart naar de kant moest. De aanvaller raakte met een tackle de enkel van Malone en kon inrukken.

[google]Door het gelijke spel staat FC Twente nog wel op de derde plaats in de Eredivisie. De achterstand op nummer 2 Feyenoord is opgelopen tot vier punten. Vitesse en PSV hebben evenveel punten als de Tukkers, maar hebben een minder doelsaldo. Komende zaterdag kan de ploeg van Michel Jansen en Alfred Schreuder zich revancheren als het op bezoek gaat bij NAC Breda.

FC Twente - ADO Den Haag 1-1

1-0 Gutierrez (9)
1-1 Kramer (82)