FC Twente verslaat Cambuur en doet uitstekende zaken

FC Twente heeft gisteren uitstekende zaken gedaan door met 3-1 te winnen van SC Cambuur. De ploeg van Michel Jansen naderde koploper Ajax tot op vier punten, maar Twente heeft nog een wedstrijd tegoed.

[google]Na 25 minuten kwam Cambuur op voorsprong. Ramon Leeuwin schoot een strafschop onberispelijk achter de Twentse doelman Nick Marsman. Scheidsrechter Pol van Boekel had de Leeuwarders het buitenkansje gegeven na een overtreding van Rasmus Bengtsson tegen Bartholomew Ogbeche.

Onverwacht kwam de treffer van Cambuur in die fase niet eens. FC Twente speelde slordig en ongecontroleerd. Van vloeiende combinaties was nauwelijks sprake. De penalty werd ook ingeleid door een misverstand tussen Roberto Rosales en Andreas Bjelland, waardoor Ogbeche ineens de vrije doortocht kreeg.

Pas daarna ging de thuisclub wat geconcentreerder spelen. Rosales kreeg een kans maar schoot ongecontroleerd naast. Youness Mokhtar brak twee keer door, maar strandde steeds op keeper Leonard Nienhuis. Luc Castaignos tenslote schoot vlak voor de rust op de paal.

In het eerste kwartier van het tweede deel stelde FC Twente echter orde op zaken. Eerst kopte Castaignos na een vrije trap van Dusan Tadic via de onderkant van de lat de gelijkmaker binnen. Even later zorgde invaller Shadrach Eghan voor de 2-1, door met een verdekt schot Nienhuis volledig te verrassen.

FC Twente kreeg vertrouwen door de opleving en ging de kansen wat gemakkelijker uitspelen. Quincy Promes stuitte na een mooie pass van Tadic echter tot twee keer toe op Nienhuis. De Noorse nieuweling Torgeir Börven, vervanger van de aangeslagen Castaignos, ontbrak het net even aan de rust om zijn eerste mogelijkeden voor de nieuwe club te benutten.

Desondanks besliste Bengtsson het duel ongeveer 10 minuten voor tijd, door te scoren uit een hoekschop van Promes.

FC Twente - SC Cambuur 3-1

0-1 Leeuwin (25/strafschop)
1-1 Castaignos (54)
2-1 Eghan (60)
3-1 Bengtsson (79)

Arbiter: Van Boekel

Geel: Tadic (FC Twente); Bijker, Van der Laan, Lukoki (SC Cambuur)

FC Twente: Marsman; Rosales, Bengtsson, Bjelland, Schilder (Koppers/56); Ebecilio, Gutierrez, Tadic; Promes, Castaignos (Børven/67), Mokhtar (Eghan/59).

SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker; Van Moorsel (Mulders/61), El Makrini (Bakker/76), Ritzmaier; Ogbeche (Hemmen/61), Lukoki, Manu.