FC Twente verslaat Sporting Lissabon

FC Twente heeft het oefenduel tegen Sporting Lissabon gewonnen. Op sportpark Het Midden in Vriezenveen werden de Portugezen met 2-0 verslagen.

Al na vier minuten zorgde Luc Castaignos voor de openingstreffer. Hij kon de voorzet van Mokhtar achter doelman Marcelo koppen. Later leek Sporting Lissabon de meeste aanspraak te maken op een treffer. Cuco Martina wist te voorkomen dat de ploeg kon profiteren van een fout van Marsman. Uiteindelijk was het FC Twente dat tot scoren wist te komen. Quincy Promes krulde in de slotminuut de bal in het doel, waardoor de eindstand werd bepaald op 2-0.

Sporting Lissabon eindigde de wedstrijd met tien man. Verdediger Maurício kreeg in de eerste helft een gele kaart nadat hij een overtreding maakte op Promes. Later sloeg hij met de hand de bal in het doel achter doelman Marsman, wat hem zijn tweede gele kaart van de wedstrijd opleverde. [google]

Bij FC Twente ontbrak verdediger Bengtsson. Hij wil de club graag verlaten en wordt daarom voorlopig buiten de wedstrijdselectie gelaten. Felipe Gutièrrez en Shadrach Eghan ontbraken wegens blessures.

Volgende week zaterdag speelt FC Twente haar laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding. In de Grolsch Veste is dan Borussia Mönchengladbach de tegenstander. De wedstrijd zal beginnen om 19.30 uur.

Marsman, Breukers, Martina, Bjelland ('70 Lachman), Koppers, Ebecilio, Schilder ('70 Tapia), Promes, Kusk ('70 Børven), Castaignos, Mokhtar ('70 Ould-Chikh).