FC Twente Vrouwen bereikt halve finale KNVB Beker

FC Twente Vrouwen heeft vanmiddag ten koste van sc Heerenveen de halve finale van de KNVB Beker bereikt. In Friesland won de ploeg van trainer Arjan Veurink met 2-4 na een 1-3 ruststand.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd. Al binnen een kwartier zorgden Ellen Jansen en Jill Roord ervoor dat de Tukkers met 0-2 voor stonden. De gasten domineerden de eerste helft. Toch kwam Heerenveen na een half uur spelen weer terug in de wedstrijd, na een fout in de verdediging bij de Twentse vrouwen. Vlak voor rust werd de marge weer hersteld door Ellen Jansen, die haar tweede doelpunt scoorde.

[google]Na rust bleef FC Twente de betere ploeg. Het creëerde nog enkele kansen via Jansen, Piëete en Fillion. In blessuretijd kwam Heerenveen opnieuw terug toen er uit een vrije trap raak gekopt werd. De spanning duurde niet lang. In een alles of niets poging ging de keepster van de Friezen ook mee naar voren. Uit de daaropvolgende counter kon Shanice van de Sanden op een leeg doel af lopen en de 2-4 scoren.

sc Heerenveen Vrouwen - FC Twente Vrouwen 2-4

0-1 Jansen (11)
0-2 Roord (15)
1-2 sc Heerenveen (29)
1-3 Jansen (45)
2-3 sc Heerenveen (90+2)
2-4 Van de Sanden (90+4)

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Veenendaal, Roetgering, Bakker, Munsterman, Van de Sanden, Dekker, Pieëte, Roord, Jansen, Wigger, Kerkdijk.