FC Twente Vrouwen in de moeilijkheden na verlies tegen ADO

De FC Twente Vrouwen gingen vanavond op bezoek in Den Haag om te duelleren met de Vrouwen van ADO. Om mee te blijven doen in de titelstrijd was het noodzakelijk dat de ploeg van trainer Arjan Veurink vanavond zou winnen.

In de eerste helft gebeurde er weinig noemenswaardige dingen, tot op slag van rust. Kirsten van der Ven pakte een rode kaart. ADO Den Haag had na de thee het numerieke overwicht.

[google]In de 71e minuut komen de Haagse Vrouwen via Dominique Bruinenberg op voorsprong. Daar bleef het bij tot aan het laatste fluitsignaal. Ajax en PSV speelden ook vanavond. De Amsterdammers wonnen thuis met 1-0 van Heerenveen. PSV deed ook goede zaken op bezoek bij PEC Zwolle, eindstand: 0-3

Door de overwinning slaat Ajax een gat van 7 punten het Enschedese damesteam. PSV is op gelijke hoogte gekomen met de Tukkers. Zowel Ajax als PSV hebben een wedstrijd meer gespeeld. Over precies een week spelen de FC Twente Vrouwen een thuiswedstrijd tegen Telstar. Het dameselftal uit Velsen-IJmuiden is om 19.30 in Hengelo de tegenstander.