FC Twente Vrouwen wint in Den Haag

FC Twente Vrouwen heeft vanavond in het Kyocera Stadion met 1-3 gewonnen van de vrouwen van ADO Den Haag. Door de overwinning komen de Twentse dames op gelijke hoogte in de BeNeLeague met koploper Standard Luik. Die ploeg komt morgen nog in actie uit tegen Antwerp.

Al na twee minuten wist Ellen Jansen de Tukkers op voorsprong te zetten. Tien minuten later was het opnieuw raak voor de ploeg van Arjan Veurink. De Canadese Emillie Fillion, die in februari naar FC Twente kwam en vandaag haar basisdebuut maakte, wist de 0-2 op het scorebord te zetten. Nog voor rust kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd toen Kitty Susan de aansluitingstreffer scoorde.

[google]Na rust bleef het lang spannend. Het was Marlous Pieëte die tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooide en de beslissende 1-3 maakte.

ADO Den Haag Vrouwen - FC Twente Vrouwen 1-3

0-1 Jansen (2)
0-2 Fillion (12)
1-2 Susan (36)
1-3 Pieëte (81)

Opstelling FC Twente Vrouwen: Veenendaal, Roetgering, Kerkdijk, Bakker, Worm, Dekker, Roord, Jansen, Van de Sanden, Fillion, Pieëte.