FC Twente Vrouwen

FC Twente (v) kleineert Ajax in de Super Cup en pakt eerste hoofdprijs

Zaterdagmiddag stond voor FC Twente Vrouwen de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. De ploeg van Joran Pot ging op bezoek in Amsterdam om daar de strijd aan te gaan met Ajax om de tweede editie van de Nederlandse Super Cup. Met succes, want de Tukkers deelden direct de eerste tik uit aan de aartsrivaal. FC Twente won de wedstrijd met 5-2. Hiermee is de eerste hoofdprijs van het seizoen binnen.

Het was nieuwkomer Liz Rijsbergen die tijdens haar debuut in de eerste minuut de 1-0 op het scorebord zette. Haar schot ging via de binnenkant van de paal in het doel. Vlak voor rust was het routinier Renate Jansen die de score verdubbelde en tekende voor de 2-0 ruststand. Direct na rust werd het weer een wedstrijd, want de thuisploeg scoorde al in de 49e minuut de aansluitingstreffer.

Het duurde slechts tien minuten alvorens het verschil weer twee doelpunten was. Opnieuw was het Jansen die scoorde en de 3-1 op het scorebord zette. In de 65e minuut was het opnieuw raak. Rijsbergen raakte de paal, maar Kaptein was alert en werkte de terugkerende bal alsnog in het doel. Daar bleef het niet bij, want in de 81e minuut scoorde Oude Elberink de 5-1. Vijf minuten voor tijd werd het nog 5-2, maar spannend werd het niet meer.