FC Twente Vrouwen

Samenvatting BK Häcken - FC Twente (v) voorronde Champions League 2023-2024

FC Twente Vrouwen keert met een goed resultaat terug uit Zweden. De ploeg speelde woensdagavond met 2-2 gelijk bij BK Häcken tijdens de heenwedstrijd van de laatste voorronde van de Womens Champions League. FC Twente kwam in de 15e minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Ziemer. De Tukkers hadden daarna minimaal de 2-0 moeten maken, maar de kansen gingen er niet in. Zoals wel vaker kreeg de ploeg daarna de deksel op de neus. De thuisploeg scoorde in de blessuretijd van de eerste helft de gelijkmaker.

In de tweede helft liet FC Twente zich verrassen. Al in de 47e minuut scoorde BK Hacken de 2-1 en moest de ploeg van Joran Slot in de achtervolging. De Zweden konden maar zes minuten genieten van de voorsprong, want in de 53e minuut was het Vliek met de gelijkmaker. Er volgende met name bij de Zweden nog vele wissels, maar er werd niet meer gescoord.

Volgende week woensdag wordt in de Grolsch Veste de return gespeeld. Als FC Twente deze wint, dan plaatst het zich voor de eerste keer in de clubhistorie voor de poulefase van de Champions League. De ploeg hoopt dan ook op zoveel mogelijk supporter. Op dit moment zijn er ongeveer 5.000 kaarten verkocht.