FC Twente wint topper in Amsterdam

FC Twente Vrouwen heeft gisteravond een knappe overwinning geboekt. In Amsterdam werd Ajax met 0-2 verslagen. Anouk Dekker en Yana Daniëls waren trefzeker voor de Tukkers, die door de overwinning Ajax naderde tot op één punt. Standard Luik blijft koploper met vijf punten voorsprong op FC Twente.

Beide doelpunten werden gemaakt na rust. De eerste helft was grotendeels een gelijkopgaande wedstrijd, met mogelijkheden voor beide ploegen. Vlak na rust sloegen de gasten toe. Anouk Dekker wist een strafschop te benutten na een overtreding van een Ajax-verdedigster. Naar mate de tweede helft vorderde kregen de Tukkers steeds meer een overwicht, wat in de slotfase resulteerde in de beslissende 0-2 van Yana Daniëls op aangeven van Shanice van de Sanden.

Ajax Vrouwen - FC Twente Vrouwen 0-2

0-1 Dekker (52, penalty)
0-2 Daniëls (90)

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Veenendaal, Minnaar, Kerkdijk, Wigger, Worm, Dekker, Munsterman, Roord (Napoli/90+1), Van de Sanden, Jansen, Daniëls.