Gutiérrez bereikt finale Copa América

Afgelopen nacht heeft Felipe Gutiérrez zich met thuisland Chili weten te plaatsen voor de finale van de Copa América. Peru, dat na twintig minuten al met tien man verder moest spelen, ging met 2-1 over de knie. Felipe Gutiérrez begon op de bank, maar mocht later alsnog minuten maken in de halve finale van het toernooi.

"We waren verplicht om in eigen land de finale te halen, zo voelden we dat vanaf het eerste moment. Dit is een droom, zeker als gastland." aldus bondscoach Jorge Sampaoli tegenover het AD.

Vlak voor rust wisten de Chilenen op voorsprong te komen, ongeveer twintig minuten nadat Peru een rode kaart kreeg en met tien man verder moest spelen. Wel was er veel twijfel over het doelpunt, de Peruanen dachten aan buitenspel. De scheidsrechter gaf hier geen gehoor aan, en met een 1-0 stand gingen beide ploegen de kleedkamer in. Toch wisten de Peruanen in de tweede helft alsnog op gelijke hoogte te komen.

[google] Lang konden de Peruanen niet van de goal genieten, want na slechts een paar minuten sloeg Chili weer toe. Tegen het einde van de wedstrijd werd Felipe Gutiérrez het veld op gestuurd, en zo stapte hij uiteindelijk met de rest van zijn ploeggenoten als winnaar van het veld.

Vanavond spelen Argentinië en Paraguay de halve finale. De winnaar mag het in de finale opnemen tegen de ploeg van Gutiérrez. Al twee keer eerder was Chili finalist in de Copa América, maar nog nooit werd de cup gepakt.