Heracles overklast FC Twente in derby

Vanavond nam FC Twente het in Almelo op tegen Heracles. De Tukkers kregen de steun van een nagenoeg vol uitvak in de zeer beladen derby. Waar de meeste supporters vooraf al voor vreesden, werd werkelijkheid. Heracles Almelo wint met 2-0 van FC Twente, en de Tukkers blijven onderin De Eredivisie.

In de vijftiende minuut ontstond er een grote kans voor Felipe Gutièrrez, maar hij raakte de bal niet goed. Marsman moest enkele reddingen verrichten, maar Heracles kwam niet tot levensgrote kansen. Na ruim een kwartier spelen is het toch Heracles dat op voorsprong komt. Bel Hassani profiteerde van een blunderende Marsman, en opende vanaf zo'n vijfendertig meter afstand de score.

In de 33e minuut kan doelpuntenmaker Hassani de score verdubbelen, maar hij ziet de bal naast de goal verdwijnen. Na vijfendertig minuten spelen is het weer Gutièrrez die het doel heeft opgezocht, maar door een gebrek aan overzicht weet hij geen scoringskans te creëren. Twente probeert nog enkele keren om langszij te komen, maar komt niet tot grote kansen. In de laatste minuut van de eerste helft kan Tannane de score verdubbelen, maar Marsman redt met zijn vingertoppen.

[google] Heracles begint sterk aan de tweede helft, en in de 58e minuut miste Thomas Bruns op een haar na de goal door goed ingrijpen van Nick Marsman. De Almeloërs blijven doordrukken, en zijn op sommige momenten levensgevaarlijk, maar slagen er nog altijd niet in om de marge te vergroten. Zo'n twintig minuten voor het einde past Alfred Schreuder een dubbele wissel toe, in de hoop op de gelijkmaker.

Een kwartier voor het einde is het Wout Weghorst die de Almeloërs op een 2-0 voorsprong zet. FC Twente heeft het moeilijk, en weet op één kans na niets meer te creëren. Heracles blijft gevaarlijk, maar ondanks een grote fout van Marsman blijft het 2-0.

Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest, Uvini, Katsikas, Van der Lely, Gutiérrez, Mokotjo, Ziyech, Ede, Corona, Olaitan.