Jong FC Twente onderuit tegen Excelsior

Jong FC Twente is er vandaag in de eigen Grolsch Veste niet in geslaagd om Excelsior te staan. De Rotterdammers waren met 1-2 te sterk voor de thuisploeg.

Al na vijf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong toen Lars Hutten doelman Sonny Stevens met een schot kon passeren. Daarna was het de ploeg van trainer Jan Zoutman die de meeste aanspraak maakte op een treffer, maar het team slaagde er niet in het net te treffen.

Defensieve fout nekt Jong FC Twente

Lang leek het erop dat er nog wel wat te halen viel voor Jong FC Twente, maar na ruim een uur deed de ploeg zichzelf de das om en gaf het de tweede tegentreffer van de middag weg door een defensieve fout, waar Botaka van profiteerde en de 0-2 binnenschoot.

Tien minuten voor tijd konden de Tukkers via Cas Peters, die vorige week geblesseerd het veld moest verlaten, nog wel wat terug doen, maar de ploeg slaagde er vervolgens niet in om nog een keer te scoren, waardoor de eindstand werd bepaald op 1-2. Door deze overwinning blijft Jong FC Twente steken op een zestiende plaats.

Op vrijdag 25 april staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Jong FC Twente speelt dan om 20.00 uur de uitwedstrijd bij Telstar.