Ongelukkig Twente verliest van FC Utrecht

FC Twente heeft vandaag ongelukkig verloren van FC Utrecht. De ploeg was lang de bovenliggende partij in de Galgenwaard, maar wist zichzelf niet te belonen met doelpunten. FC Utrecht wist wel te scoren en won daardoor met 1-0.

In de eerste helft was de uitploeg de betere partij. De Tukkers creërden onder andere via de uitblinkende Ziyech een aantal grote kansen, maar wisten doelman Ruiter niet te passeren. FC Utrecht kreeg ook enkele kansen, maar doelman Marsman wist goed in te grijpen.

Vlak na rust was FC Twente opnieuw dichtbij een voorsprong, toen de vrije trap van Hakim Ziyech vlak langs het doel van de Utrechters ging. Na 55 minuten kwam FC Utrecht geheel tegen de verhoudingen in op voorsprong. De bal uit een corner werd doorgekopt, waarna Haller, die weg kon lopen bij Andersen, wist te scoren. Dit was alweer het negende tegendoelpunt uit een corner van dit seizoen.

Niet veel later was het bijna 2-0 voor de thuisploeg. Haller kon vanuit buitenspelpositie in alle vrijheid op Marsman af, maar de doelman wist een grotere achterstand te voorkomen.

Daarna was FC Twente geen schim meer van het team dat het was in de eerste helft. Er werden nauwelijks nog kansen gecreëerd door de ploeg van trainer Alfred Schreuder. Ruim tien minuten voor tijd was de uitploeg via een vrije trap van Ziyech en de daaropvolgende corner nog dichtbij een gelijkmaker.

Hierdoor kreeg de ploeg weer hoop en werd er een slotoffensief gestart. Zo werd het schot van Mokotjo van de lijn gehaald voor Van der Maarel en werd de inzet van invaller Børven gepakt door Ruiter. Wat de FC Twente ook probeerde, het lukte de ploeg niet om te scoren, waardoor het zonder punten naar Enschede moet. [google]

Geel: Hardeveld, Verbeek(FC Utrecht), Schilder (FC Twente).

Marsman, Martina, Andersen ('78 Eghan), Bjelland, Schilder, Mokotjo, Tapia, Ziyech, Corona ('83 Børven), Castaignos, Mokhtar('66 Gutièrrez).