Oud-Twentenaren schieten Oostenrijk naar overwinning

Oostenrijk was al verzekerd van deelname aan het EK volgend jaar in Frankrijk. Het land zette de zegereeks vanavond nog even door. Met dank aan twee oud-spelers van FC Twente.

[google]De Oostenrijkers wonnen met moeite in en van Montenegro met 2-3. De ploeg kwam in de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Mirko Vucinic. Na rust maakte oud-Twentespeler Marc Janko de gelijkmaker. Niet veel later kwam het thuisland opnieuw op voorsprong. Marko Arnautovic, die tegenwoordig voor Stoke City speelt, zette Oostenrijk weer naast de Montenegrijnen. In blessuretijd maakte Marcel Sabitzer de winnende treffer.

Oostenrijk wist zich sinds 1998 niet meer voor een eindtoernooi te kwalificeren (in 2008 deed het land mee als gastland), maar in deze kwalificatiereeks heeft het land al acht van de negen wedstrijden gewonnen. Aanstaande maandag is de laatste wedstrijd. Het nietige Liechtenstein is dan de tegenstander.