Penalty's weerhouden Twente van bekerblamage

Het is FC Twente met veel pijn en moeite gelukt om de achtste finales van het toernooi om de KNVB beker te bereiken. De club had vanavond penalty's nodig om tien spelers van Go Ahead Eagles te verslaan.

FC Twente had het meeste balbezit in de eerste helft. De ploeg van trainer Alfred Schreuder zette Go Ahead goed onder druk. Dit leverde het team amper kansen op. Langzaamaan werd de thuisploeg sterker, maar ook Go Ahead wist niet echt gevaarlijk te worden. Vijf minuten voor rust was FC Twente dicht bij een voorsprong. Castaignos kon de voorzet van Mokotjo achter doelman Van der Hart tikken, maar de bal ging naast.

Na 53 minuten kreeg Schenk zijn tweede gele kaart van de avond, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest. Hoewel Go Ahead bleef vechten, werd FC Twente sterker. De Enschedeërs kregen voldoende kansen om op voorsprong te komen. Eerst belandde het schot van Corona in de handen van Van der Hart. Daarna schoot Ziyech op de paal. Iets late werd Castaignos vrij voor de keeper gezet door Kusk, maar zijn schot belandde eveneens op de paal. Ook Bengtsson was dichtbij een treffer, maar hij schoot van dichtbij over.

Doordat er na 90 minuten nog steeds geen beslissing was gevallen, werd er verlengd. FC Twente speelde in een te traag tempo om de tien spelers van Go Ahead kapot te spelen. Echt moeilijk werd het de Deventenaren niet gemaakt. In de verlenging werd er niet gescoord, waardoor het op penalty's aankwam.

Sonny Stevens, die nauwelijks in actie hoefde te komen tijdens de wedstrijd, pakte de eerste penalty. Mokhtar wist de eerste Twentse penalty raak te schieten. Sjoerd Overgoor wist vervolgens ook raak te schieten, Hakim Ziyech deed hetzelfde. Ook Duits wist Sonny Stevens te passeren. Doelman Van der Hart dook naar de hoek waar Kusk schoot, maar de bal ging nog net langs hem heen, waardoor de stand 2-3 werd. De volgende penalty van Go Ahead was ook raak. De penalty van Schilder ging vervolgens via de paal en de keeper in de goal. Schalk wist ook raak te schieten, waardoor Engelaar Twente naar de volgende ronde kon schieten. De ervaren middenvelder raakte, waardoor Twente de achtste finale van de beker wist te bereiken. [google]

Geel: Corona, Bengtsson,Lachman (FC Twente), Overgoor (Go Ahead Eagles)

Rood: Schenk (2x geel)

Stevens, Martina, Bengtsson, Lachman, Koppers ('97 Schilder), Ebecilio ('70 Engelaar), Ziyech, Mokotjo, Corona ('60 Kusk), Castaignos, Mokhtar.