Roord en Kerkdijk Europees kampioen met Oranje-19

Jill Roord en Danique Kerkdijk zijn vandaag in Noorwegen met Oranje onder 19 Europees kampioen geworden. In de finale werd Spanje met 0-1 verslagen. [google]

Door een doelpunt van Miedema, die alweer haar zesde treffer van het toernooi maakte, kwam de ploeg na twintig minuten op voorsprong. Hoewel Spanje continu dreigend was gedurende de wedstrijd, wist Nederland de voorsprong in stand te houden, waardoor de ploeg voor de eerste keer in de geschiedenis Europees kampioen wist te worden.

Smet op wedstrijd voor Jill Roord

Jill Roord en Danique Kerkdijk mochten vandaag allebei in de basis starten. Toch zal Jill Roord niet tevreden terug kijken op deze wedstrijd. De 17-jarige middenvelder van FC Twente Vrouwen moest namelijk na rust geblesseerd achterblijven in de kleedkamer.