Sprankelend FC Twente naar halve finale KNVB beker

FC Twente heeft zich vanavond eenvoudig weten te plaatsen voor de halve finale van de KNVB beker. In de eigen Grolsch Veste was het met 3-0 te sterk voor AZ dat weinig had in te brengen tegen een sprankelend FC Twente. Verrassing aan de aftrap was Renato Tapia die mocht starten op de plek van Orlando Engelaar.

FC Twente begon furieus wat al in de 2e minuut leidde tot een schot op de paal van Renato Tapia. Ook daarna was FC Twente de bovenliggende partij hetgeen in de 24e minuut werd beloond met de 1-0. Castaignos wist een voorzet van Ziyech knap voorbij doelman Esteban te werken. In de 32e minuut kreeg Castaignos een op het oog meer eenvoudige kans, maar vanaf rand 16 mikte hij de bal net naast.

In de 36e minuut leek AZ gelijk te komen, maar Tankovic zag zijn doelpunt terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Acht minuten later was het de man van de assist bij de 1-0 die de verdiende 2-0 op het scorebord zette. Waar de poging van Castaignos nog net langs de paal ging, vloog een soortgelijke bal van Ziyech wel in het net. De 2-0 was tevens de ruststand.

In de tweede helft probeerde AZ meer te creëren door het inbrengen van WK spits Johannsson. Toch was het wederom Luc Castaignos die in de 48e minuut een schot op doel mocht lossen. Zijn inzet werd met moeite gekeerd door Esteban. In de 56e minuut kreeg invaller Johannsson de levensgrote kans op de aansluitingstreffer, maar schoot de bal slap in waardoor Stevens eenvoudig kon redden. Het was het eerste schot op doel van AZ in de wedstrijd.

De wedstrijd werd in de 62 minuut definitief op slot gegooid door wederom een doelpunt van Hakim Ziyech. De middenvelder ontving de bal op rand 16 meter van Jesus Corona en krulde de bal fraai in de verre kruising. Het was gelijk het laatste doelpunt van de wedstrijd. Al met al een terechte en zeer sterke overwinning van de ploeg van Alfred Schreuder.