Teleurstellend gelijkspel tegen NEC

FC Twente heeft vandaag dure punten laten liggen tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. NEC wist van een 2-0 achterstand terug te komen op 2-2. De Tukkers verliezen hierdoor haar koppositie.
In de eerste helft van de wedstrijd leek FC Twente zich goed herpakken van de nederlaag tegen ADO Den Haag (3-2). Het positiespel was verbeterd ten opzichte van vorige week, maar toch nog niet terug op het niveau van het begin van het seizoen. Toen het in de 24ste minuut via Eghan op 1-0 kwam, had de ploeg al diverse kansen gehad om op voorsprong te komen. Met name Castaignos kreeg een aantal kansen, maar wist doelman Johnsson niet te passeren. Ook in de 24ste minuut leek zijn kans op niets uit te lopen, nadat de voet van de NEC-keeper roet in het eten gooide voor de spits, maar de bal kwam bij Shadrach Eghan, die vervolgens beheerst de 1-0 binnen schoot.

Na de 1-0 kreeg FC Twente nog meer grip op de wedstrijd. Veel verder dan een goed schot van Conboy, dat Marsman wist te redden, kwam NEC in de eerste helft niet. Na een mooie voorzet van Rosales kon Promes op fraaie wijze de 2-0 binnenschieten, waardoor de wedstrijd wel gespeeld leek.

Toch gaven de Tukkers de wedstrijd uit handen. Een kwartier na rust had NEC de twee doelpunten van FC Twente al weggepoetst. Eerst kon Rieks na zwak verdedigen van FC Twente oog in oog met Marsman komen. Hij wist hier wel raad mee en bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd. Niet lang daarna was het de kopbal van Jantscher die Marsman wist te passeren. Beide ploegen wisten daarna niet meer tot scoren te komen, waardoor de eindstand werd bepaald op 2-2.

Het spel van FC Twente was in de tweede helft ondermaats. Na de wedstrijden tegen Cambuur Leeuwarden, Ajax en ADO Den Haag is dit al de vierde wedstrijd op rij waarin de machine van FC Twente niet goed meer lijkt te draaien. Hoewel FC Twente na de wedstrijd in Leeuwarden nog met de drie punten naar huis kon, moesten ze in de wedstrijden tegen Ajax (1-1) en ADO (3-2) met minder genoegen nemen.

Door dit gelijkspel moet FC Twente haar koppositie afstaan aan Vitesse, dat vanavond met 0-1 wist te winnen bij Ajax.

Geel: Jahanbakhsh (NEC), Promes, Bengtsson, Schilder (FC Twente)

Opstelling FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers ('82 Schilder); Gutiérrez, Ebecilio, Eghan ('65 Corona); Tadic, Castaignos ('86 Djordjevic), Promes.