Twente in slotfase alsnog onderuit tegen ADO

FC Twente heeft vandaag met 3-2 van ADO Den Haag verloren. Na een redelijke eerste helft, waarin de Enschedese ploeg het meeste balbezit had, verloor het team in de tweede helft de controle over de wedstrijd. Na een 2-0 achterstand kwam Twente door doelpunten van Castaignos en Rosales nog terug in de wedstrijd, maar een doelpunt vlak voor tijd van Mike van Duinen zorgde ervoor dat de Tukkers met lege handen naar huis moesten.

De eerste helft verliep aan beide kanten moeizaam. Beide ploegen moesten aanvankelijk wennen aan het nieuwe kunstgrasveld in het Kyocera stadion. De Tukkers hadden moeite met het omzetten van balbezit in kansen. Toch kreeg de ploeg van Michel Jansen en Alfred Schreuder vlak voor rust via Ebecililio de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Zijn schot belandde rakelings naast het doel van Coutinho. Niet veel later ging het schot van Bengtsson, die eerder goed weg kwam met een gele kaart na een zware overtreding op Van Duinen, over.

Na rust was ADO Den Haag, dat vorige week nog met 6-1 onderuit ging bij PEC Zwolle, meteen gevaarlijk. Eerst kon Marsman de kopbal van Kramer nog redden, maar enkele minuten later was het wel raak voor de ploeg uit Den Haag. Danny Bakker kon een vrije trap achter doelman Marsman koppen. Daarna sloeg ADO toe. FC Twente werd erg slordig, wat werd afgestraft door ADO. Door balverlies van Gutierrez op het middenveld kon Gehrt weg. Hij gaf vervolgens een voorzet waaruit Gouriye de 2-2 binnen kon koppen.

Het had nog erger gekund voor FC Twente. Danny Holla zag bij het nemen van een vrije trap vlak na de middenlijn dat Marsman ver voor zijn doel stond. Hij besloot in één keer te schieten, wat bijna zorgde voor de 3-0. Gelukkig voor FC Twente ging het schot naast.

De inbreng van Corona en Djordjevic deed de Enschedese ploeg goed. De hoeveelheid balbezit van de Tukkers steeg, wat resulteerde in de aansluitingstreffer. Dusan Tadic gaf een voorzet waaruit Castaignos de 2-1 binnen kon koppen. De derde wedstrijd op rij waarin de spits trefzeker is. Niet veel later was het Rosales die de 2-2 binnen schoot.

FC Twente kreeg na de 2-2 zelfs nog kansen om de 2-3 te maken, maar de treffer viel juist aan de andere kant. Mike van Duinen kon in de 88e minuut drie spelers van FC Twente voorbij en schoot raak. Daarmee hield hij de punten in Den Haag.

Geel:Koppers, Bengtsson, Djordjevic, Bjelland, Castaignos, Marsman (FC Twente), Bakker, Alberg (ADO Den Haag)

Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Malone, Beugelsdijk, Bakker, Meijers; Gehrt, Holla, Alberg; Gouriye (81'Van Haaren), Van Duinen, Kramer (74'Tira).

Opstelling FC Twente: Marsman; Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers (83'Schilder); Ebecilio (65'Corona), Promes, Gutiérrez; Tadic, Castaignos, Mokhtar (65'Djordjevic).