Twente Vrouwen boekt ruime overwinning op PEC

FC Twente Vrouwen heeft de competitie vanavond hervat met een ruime overwinning op PEC Zwolle. In Hengelo wist de thuisploeg met 6-2 te winnen.

Deze wedstrijd was de eerste wedstrijd sinds 28 februari voor FC Twente Vrouwen. Wegens interlands en een vrij weekend voor FC Twente waren er lang geen competitiewedstrijden.

Uit vorm bleken de FC Twente Vrouwen niet. Al na negen minuten wist Jill Roord de thuisploeg op voorsprong te zetten. Niet veel later was het Van de Sanden die de 2-0 kon maken. De wedstrijd was nog maar 26 minuten onderweg toen Ellen Jansen er na een scrimmage voor de goal van PEC Zwolle 3-0 van kon maken.

Toch wist PEC Zwolle na rust nog terug te komen in de wedstrijd. Van Brummelen was in korte tijd twee keer trefzeker, waardoor de spanning terug was in de wedstrijd.

Na 62 minuten weet Jill Roord met haar tweede treffer van de avond de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Een kwartier later wist Marlous Pieëte er ook nog 5-2 van te maken. Vlak voor tijd werd het door het derde doelpunt van de avond 6-2.

Koploper Standard Luik wist nummer drie Ajax met 1-0 te verslaan, waardoor de voorsprong drie punten blijft. Wel vergroot nummer twee FC Twente met deze overwinning de voorsprong op Ajax van één punt naar vier punten.