Twente Vrouwen wint met ruime cijfers

FC Twente Vrouwen heeft vanavond een ruime overwinning geboekt. In het Van Caloen stadion werd het inhaalduel tegen Club Brugge met 0-3 gewonnen. Het team van Arjan Veurink verkleint hiermee de achterstand op koploper Standaard Luik, die vrijdag in actie komt tegen AA Gent, tot twee punten.

In het eerste kwartier nam FC Twente het initiatief, maar slordigheden zorgden ervoor dat de uitploeg niet wist te scoren. Shanice van de Sanden en Jill Roord kregen kansen, maar wisten deze niet te benutten. Ook Club Brugge miste kansen, waardoor de ruststand 0-0 was.

De tweede helft begon met een kans voor Club Brugge, maar Van Veenendaal wist te redden. Even later ging het schot van Van de Sanden voorlangs. Niet lang daarna was het wel raak. Uit een corner van Worm tikte een speelster van Club Brugge de bal achter de eigen keepster: 0-1. [google]

Daarna ging het snel. Twee minuten later scoorde Jill Roord uit een vrije trap. Nog eens twee minuten later was het Van de Sanden die de derde van de avond maakte. Later wist invalster Maayke Heuver ook nog te scoren, maar haar doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Geel: Minnaar
Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Veenendaal, Minnaar ('46 Roetgering), Kerkdijk, Wigger, Worm, Munsterman, Dekker ('80 Anane), Roord, van de Sanden, Jansen en Daniëls ('50 Heuver).