Vrouwen slaan grote slag

FC Twente Vrouwen kan het landskampioenschap bijna niet meer ontgaan. Het team van trainer Arjan Veurink wist met 0-2 te winnen bij BeNeLeague-koploper Standard Luik. Doordat concurrent Ajax gelijkspeelde tegen PSV/FC Eindhoven, kon er vanavond nog geen feest gevierd worden.

Hoewel de thuisploeg in het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij was, kwam FC Twente na twintig minuten op voorsprong. De doelpuntenmaakster was Shanice van de Sanden. Vlak voor rust wist Ellen Jansen met een fraaie lob de score te verdubbelen.

Vlak na rust maakte Van de Sanden haar tweede doelpunt van de avond, maar haar doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd ging daarna op en neer, maar er werd niet meer gescoord, waardoor FC Twente met de punten terug naar Enschede kon.

De voorsprong op nummer drie Ajax is nu zes punten. FC Twente speelde één duel minder dan de Amsterdammers. Als FC Twente dinsdag tegen RSC Anderlecht minimaal een punt pakt, dan is de landstitel een feit en mag de ploeg volgend seizoen weer uitkomen in de voorronde van de Champions League. [google]

Door deze overwinning komt ook het kampioenschap in de BeNeLeague weer in zicht. De achterstand op Standard Luik is met nog drie wedstrijden te gaan twee punten. Dinsdag treft FC Twente RSC Anderlecht. Volgende week vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. Op vrijdag 8 mei staat de laatste speelronde op het programma. Dan speelt FC Twente uit tegen ADO Den Haag.

Geel: Van de Sanden, Minnaar.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Veenendaal, Minnaar, Kerkdijk, Wigger, Bakker, Heuver, Munsterman ('80 Roetgering), Dekker, Roord, Jansen en Van de Sanden ('83 Napoli)