Nieuws

2012-2013: Boschker of Fernandes?

2012-2013: Boschker of Fernandes?

Nu de transfer tombola weer op volle gang is en iedereen zich druk maakt over de transfer van John, de opvolger van Ruiz, de nieuwe nummer 10 en de onbegrepen vernieuwde aanbieding van FC Twente aan Tiendalli zit mijn gedachte bij een heel andere positie in het veld, de plek tussen de twee palen.

Ondanks de heroïsche uitspraken van Munsterman in de TCTubantia vanochtend; „Iedereen kan wel roepen weg te willen bij Twente, maar ze hebben gewoon een contract” en “We laten ons elftal echt niet zomaar leegroven” is een vertrek van onze eerste doelman aanstaande.

Mihaylov heeft al in een vroegtijdig stadium aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en zal zijn carrière naar alle waarschijnlijkheid vervolgen in Zuid-Europa waar Benfica en AC Milaan hun interesse reeds hebben uitgesproken. Een karakter als Mihaylov is er nu eenmaal niet eentje die “ja” en “amen” zegt als Joop hem op zijn contract wijst.

Naast de bovenstaande uitspraken van Joop bereikte ons in hetzelfde stuk het nieuws dat FC Twente verder gaat met routinier Sander Boschker. Waar de meeste mensen dachten dat Boschker na dit seizoen de pijp aan Maarten zou geven gaat Sander, ondanks dat zijn opvolger reeds is aangetrokken, gewoon verlengen. Een verrassende ontwikkeling waaruit we misschien wel de conclusie kunnen trekken dat Boschker komend seizoen weer kans maakt om eerste doelman te worden?


Rationeel gezien is deze gedachte nog niet eens zo heel gek. Boschker heeft dit seizoen bewezen nog steeds het doel met verve te kunnen verdedigen toen Mihaylov weer eens aan de kant stond met één van zijn vele pijntjes. Derde doelman Nick Marsman op zijn beurt heeft bewezen nog niet klaar te zijn voor het grote werk en als we de CV van Daniel Fernandes bekijken heeft de club met hem op het eerste oog ook geen “hoogvlieger” in huis gehaald. Toch heeft FC Twente, door het aanbieden van een 4,5-jarig contract, veel vertrouwen uitgesproken in de keeper die al door Fred Rutten werd begeerd toen hij nog werkzaam was in Enschede. Enkelen beweren zelfs dat Fernandes is gehaald om niet Boschker maar Mihaylov op te volgen deze zomer.

Uiteraard blijft het speculeren maar ook de financiën meenemend zal het mij niets verbazen als Boschker en Fernandes samen uit moeten gaan maken wie volgend seizoen het doel van FC Twente zal mogen gaan verdedigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties