Nieuws

2012-2013 een nieuw tussenseizoen?

2012-2013 een nieuw tussenseizoen?

Het seizoen 2011-2012 is er eentje van uitersten. Daar waar de afgelopen jaren enkel hosanna waren lijkt het erop alsof de club dit seizoen alle eerder niet verworven negativiteit over zich heen krijgt. Zo noemen we even het “tussenjaar”, ontslag Adriaanse, terugtrekken uit de Europa League, vermoeidheid, instellingsproblemen, fluitende supporters en spelers die willen vertrekken.

Over de instelling, keuzes van McClaren en de vermoeidheid is ondertussen genoeg geschreven. De punten die vanaf nu het meest belangrijk lijken zijn het eerste en het tweede. Dit jaar werd aangekondigd als tussenjaar maar als we een opsomming gaan maken van de spelers die mogelijk gaan vertrekken lijkt ook het seizoen 2012-2013 een seizoen van opbouw te gaan worden.

De spelers die na dit seizoen zeker zullen vertrekken zijn Douglas, Mihaylov en Chadli. Daarnaast hebben Brama en Rosales al aangegeven het liefst te gaan voor een nieuwe uitdaging en zullen naar alle waarschijnlijkheid de club verlaten. Dan is er nog de interesse voor Ola John waarvoor naar verluid ca. 14 miljoen is geboden en Luuk de Jong die wordt gevolgd door bijna geheel Europa. In eerste instantie zijn deze spelers niet te koop maar ook FC Twente heeft een grens waar de “nee” een “ja” wordt.

In het meest negatieve geval vertrekken er in de zomer 7 basisspelers waaronder een voor Twente begrippen topkeeper, de topschutter, de assistkoning en de sterkhouder achterin Douglas. Iets wat opgesomd toch wel zeer onheilspellend overkomt.

Een speler die niet zal vertrekken maar wel meegenomen dient te worden in dit verhaal is Peter Wisgerhof. De verdediger staat al een tijdje ter discussie bij een deel van de supporters en ook Adriaanse gaf al duidelijk een signaal door hem destijds op de bank te zetten tegen PSV en Bengtsson een kans te geven. Wisgerhof begint trager te worden, voetbalt niet graag naar voren, is onzeker aan de bal maar puur verdedigend kijkend doet hij zijn werk uitstekend. Echter heeft ook hij niet het eeuwige voetballeven en zou het zomaar kunnen zijn dat hij ten prooi valt aan het begrip “doorselecteren”.

Enkele plekken heeft FC Twente als ingevuld. Tadic is aangetrokken als “opvolger”van Ruiz en aan de Deen Bjelland de ondankbare taak om Douglas te gaan doen vergeten. Daarnaast is Twente bezig met rechtsback Anele Ngcongca als mogelijke opvolger van Rosales, Robbert Schilder als concurrent voor Kuiper op de linksback positie en wordt Maarten Martens van AZ genoemd als de mogelijke nieuwe creatieve middenvelder die Twente al tijden mist.

Aan het bestuur van FC Twente de lastige taak om alle vrijkomende plekken op tijd op te vullen en aan McClaren de eer om er een geheel van te smeden. Vooral dit laatste is een proces dat normaliter, uitzonderingen daargelaten, toch minimaal enkele maanden in beslag neemt. En juist die tijd is er niet.

Mijn brandende vraag aan de hand van het bovengenoemde; “Gaan we wederom een tussenseizoen tegemoet?”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties