Nieuws

2014 belangrijk jaar voor Bednarek

2014 belangrijk jaar voor Bednarek

Voor FC Twente doelman Filip Bednarek wordt 2014 een belangrijk jaar. Het contract van de talentvolle Poolse doelman loopt aanstaande zomer af (2014 + optie 1 jaar) en hij moet zich wederom bewijzen om in aanmerking te komen voor een verlenging. Bednarek was de eerste seizoenshelft tweede doelman achter Nick Marsman, maar moet deze plek nu weer afstaan aan Sonny Stevens die hersteld is van zijn schouderblessure en de daaropvolgende operatie.

Het afgelopen half jaar was de 21-jarige Bednarek back-up voor Nick Marsman die door de blessure van Stevens werd gepromoveerd tot eerste doelman. Speelminuten kreeg Bednarek echter niet. Marsman presteerde prima, raakte niet geblesseerd en incasseerde tot dusver ook geen rode kaart.

[google]Speelminuten maakte hij wel voor Jong FC Twente waar hij dit seizoen al tien keer het doel mocht verdedigen. Echter moet hij deze positie wel delen met Timo Plattel en Wout Dronkers die ook ervaring op moeten doen. Bednarek z'n grootste concurrent is Timo Plattel die vorig seizoen al zijn debuut maakte in het eerste. Hij speelde tot dusver negen duels. Dronkers mocht tot dusver één keer in de basis starten.

Nu Stevens weer fit is en de plek als tweede doelman op zich zal nemen moet Bednarek zich volledig gaan richten op Jong FC Twente. Door hier goed te presteren zal hij een nieuw contract proberen af te dwingen. Ook de trainingen zullen belangrijk zijn waar Bednarek, samen met Tadic, vaak als laatste van het veld gaat.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties