Nieuws

Van Bronckhorst over FC Twente: "Spijtig om te zien wat daar nu plaats vindt"

Van Bronckhorst over FC Twente: "Spijtig om te zien wat daar nu plaats vindt"

FC Twente heeft gegokt en verloren. Momenteel verkeert het in een positie waar Feyenoord een aantal jaar geleden ook in verkeerde. Toen de Tukkers in 2010 landskampioen werden, had de club uit Rotterdam-Zuid een schuld van €40 miljoen. Nu zijn de rollen omgedraaid: Feyenoord heeft de schuld weggepoetst en doet weer bovenin mee. FC Twente kan dat voorlopig niet meer.

[google]"Gokken in voetbal is nooit goed'', zegt Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhrost tegen De Telegraaf. "Je ziet en leest wat daar (in Enschede) gebeurt. Twente is steeds minder gaan presteren, er zijn veel wisselingen in de selectie en bij zo'n mooie club, die altijd in de subtop speelde, is alles minder geworden. Ja, de club heeft een titel gepakt, maar het is spijtig om te zien wat daar nu plaats vindt."

Vijf seizoenen geleden werd er in Rotterdam om een houtje gebeten om te overleven. Miljoenensalarissen voor topspelers waren taboe en vanuit de jeugd stroomden spelers eerder door naar het eerste elftal. Ook nu het beter gaat in De Kuip - de club boekte afgelopen jaar een recordwinst van €13,7 miljoen - blijft Van Bronckhorst vasthouden aan dit beleid.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties