Zielloos FC Twente op de pijnbank in Rotterdam

Met een opvallende naam in de spits, in de persoon van Hakim Ziyech, begonnen de mannen van René Hake aan het treffen met Feyenoord. Het was een wedstrijd die heel Twente - op Almelo na - zonder al te veel zelfvertrouwen tegemoet zag. Als nummer 15 van de Eredivisie gingen de Tukkers op bezoek bij de nummer 3. Het sprankje zelfvertrouwen dat er misschien nog was bij FC Twente werd door Feyenoord finaal onderuit gehaald. De Rotterdammers overwonnen in eigen huis: 5-0.

De 50ste ontmoeting tussen Feyenoord en FC Twente begon rommelig zonder dat de bal een van beide doelen wist te bereiken. De eerste kans voor de Rotterdammers was meteen raak. Gustafson scoorde de 1-0 in de zevende minuut van de wedstrijd. Na de 1-0 kwam FC Twente beter in de wedstrijd en wist het vooral via Agyepong, die zijn snelheid als wapen inzette, af en toe gevaarlijk te worden.

Toch was het Feyenoord dat de overhand hield in eigen huis en in de 26e minuut is het opnieuw raak. Simon Gustafson schoot gemakkelijk raak, nadat de bal voor zijn voeten werd getikt door Joël Drommel. In de eerste helft was het vooral Feyenoord dat aanviel en FC Twente dat tegenhield.

Gutiérrez en Ziyech mochten namens FC Twente aftrappen voor het begin van de tweede helft. Al vrij snel werd er alweer balverlies geleden en in de tegenaanval sloeg Feyenoord genadeloos toe. Met de smaak van de thee nog in de mond tekende Michiel Kramer voor de 3-0 van de club uit Rotterdam-Zuid. In de 50ste minuut werd het 4-0 via voormalig FC Twente-middenvelder Karim El Ahmadi.

Alsof de ellende nog niet genoeg in de spelers van FC Twente was geslopen, krijgt Tim Hölscher in de 76e minuut de rode kaart gepresenteerd na een overtreding op Karsdorp. Kort daarvoor was Hölscher nog ingevallen voor Jelle van der Heijden.

Na de 4-0 van de Rotterdammers leken de spelers van Feyenoord het wel best te vinden en kwam er meer ruimte voor FC Twente, maar zelfs hier konden de Tukkers niet mee omspringen. Het spel van de bezoekers uit Enschede oogde onsamenhangend en zielloos. In de extra tijd van de wedstrijd werd het drama compleet. Bilal Basacioglu zette met zijn doelpunt de eindstand op het scorebord: 5-0

Er stond geen team in het veld, maar veel spelers die voor zichzelf leken te voetballen. Mokotjo, Gutiérrez, Ziyech noem ze maar op. Er was veel van hun gezichten af te lezen, maar niet de wil om te winnen en niet de spirit om FC Twente er weer bovenop te brengen. Aan het begin van het seizoen was het duidelijk dat dit een seizoen van overleven zou worden voor de club uit Enschede. Het lek is nog lang niet boven en als het op deze manier doorgaat, dan wordt zelfs overleven bijzonder lastig.