Twente Insite

FC Twente Nieuws

“Accepteer dat je dit seizoen de slechtste bent van allemaal en dat dit de straf is voor het wanbeleid”

“Accepteer dat je dit seizoen de slechtste bent van allemaal en dat dit de straf is voor het wanbeleid”

Deze week kreeg Juventus in de kwartfinale tegen Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League een dubieuze penalty tegen. Dit zorgde voor groot verdriet bij de Italiaanse club. Leon ten Voorde, clubwatcher van FC Twente, ziet hierin een fijne boodschap voor de supporters van FC Twente. De Italiaanse club heeft allerminst een schoon verleden en Ten Voorde plaatst de hoon die FC Twente nu krijgt dan ook in perspectief.

“Vergeleken bij de strapatsen van Juve was Joop een kleine fraudeur die als voorzitter van Twente alleen een ritje Hengelo-Enschede te veel heeft gedeclareerd”, schrijft hij in zijn column voor De Twentsche Courant Tubantia.

“Juventus had op het toppunt van haar slechtheid altijd wel een kadootje klaarliggen voor scheidsrechters, het kocht zo’n beetje alle tegenstanders en de hele Italiaanse voetbalbond om, het spoot zijn spelers vol met epo en pleegde valsheid in geschrifte met het gemak waarmee een dokter een receptje tegen een verkoudheid uitschrijft. Met dat ooit zo gemene Juventus hadden wij beminde voetbalgelovigen woensdag dus collectief medelijden.”

Ten Voorde heeft de verwachting dat het uiteindelijk ook zo zal gaan met FC Twente. “Als alle scherven zijn opgeruimd en alle haters zijn uitgelachen. Het is nu alleen even een kwestie van stilzitten, doorbijten en ondergaan.”

Via social media krijgen de supporters van FC Twente de meeste sneren over zich heen. Zo roept een Vitesse-account op om naar de uitzwaaiwedstrijd van FC Twente te komen op zondag 29 april in het GelreDome. “Uit het feit dat al die lieden zich zo druk maken over de dreigende degradatie, blijkt dat Twente in de beleving nog altijd een grote club is in het land”, vervolgt Ten Voorde.

“Dat al die meningenfabrieken meer gif uitstoten dan de gemiddelde kolenmijn, is de tol die je betaalt als je het praten waard bent”, erkent de clubwatcher. “Bij Ajax kennen ze dat ‘boven het maaiveld-gevoel’, bij VVV niet.”

“Accepteer dat je dit seizoen de slechtste bent van allemaal en dat dit de straf is voor het wanbeleid. Verdedig je verder niet meer, ook al is het heel verleidelijk te wijzen naar al die clubs met boterbergen op hun hoofd. Hoe gek dat ook klinkt, maar bij Twente moeten ze proberen het cynisme van de rest juist te koesteren. En besef: Om anonieme meelopers wordt niet gelachen, niet geweend”, besluit Ten Voorde.

3
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
YvonFritsSjef Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Frits
Gast
Frits

Nee het klopt niet twente was nooit in deze situatie beland als er mensen met verstand binnen de KNVB hadden gewerkt. Ze werden voor de zaak Doyen enTadic onterecht bestraft/ europees uitgesloten en punten aftrek was ook nog een onderdeel.Hoe maken zij dit nu goed. Ze werdn gestraft oor iets wat niet was bewezen en nu blijkt helemaal onterecht. KLASSE

Yvon
Gast
Yvon

Als dit verhaal 100% klopt en FCT onterecht is gestraft en sancties zijn opgelegd voor doyen en Tadic deal dan zeker nu GELIJK in beroep gaan en aanklacht bij rechtbank over knvb indienen. Nu ze nog in eredivisie spelen zou ik hier zeker werk van maken.

Vreemd dat FCT hierin geen initiatief neemt, je wil de naam van de club dan toch zuiveren en het tegendeel bewijzen naar iedereen?
Er klopt hier iets niet…

Sjef
Gast
Sjef

Chapeau, meneer ten Voorde. Eindelijk eens een goed, beschouwend stukje journalistiek, zonder rancuneuze, insinuerende of cynische trekjes.