ADO Den Haag - FC Twente 1-2 2010-2011

De kans dat FC Twente de titel prolongeert is nog aanwezig. Vandaag won het elftal van trainer Michel Preud'homme bij ADO Den Haag, 2-1. In elk geval tot zondag staat de kampioen weer bovenaan.
De beste kans in de eerste helft was kort voor rust voor Charlton Vicento. De aanvaller van ADO werd fraai vrijgespeeld en kon van dichtbij schieten. In het Twentse doel greep Nikolai Michailov echter voortreffelijk in.

In de fase die daaraan voorafging was juist FC Twente wat sterker. Na ruim een half uur leek de formatie van trainer Michel Preud'homme zelfs op voorsprong te komen. Bryan Ruiz kopte raak, maar scheidsrechter Jan Wegereef had geconstateerd dat de ster van Enschede had geduwd en keurde de treffer af.

Met een paar aardige individuele acties had Ruiz kort daarvoor het offensief van FC Twente ingeleid. Een keer leek hij Gino Coutinho zelfs te passeren, maar op het laatste moment greep de Haagse keeper in. Na een combinatie met Luuk de Jong kreeg ook Douglas een aardige mogelijkheid. De Braziliaan zag zijn schot op het laatste moment geblokkeerd.

Waar mogelijk viel ook ADO Den Haag aan. Aanvankelijk kwam de meeste dreiging van Danny Buijs. Eerst schoot de middenvelder net naast. Na een half uur werd hij vrijgespeeld, maar stond Michailov opnieuw op de goede plaats.

Voor het eerst sinds lange tijd speelde FC Twente in zijn sterkste formatie. Schorsingen zijn voorbij en de geblesseerde spelers hersteld. Het leidde bij vlagen weer tot goed voetbal. Soms was er weer het fraaie combinatiespel zien. FC Twente was in elk geval wat beter dan de Haagse verrassing van het seizoen.

De beloning kwam in de 61ste minuut. Ruiz scoorde, na vloeiend voorbereidend werk van Nacer Chadli en Janssen. Daarna kreeg FC Twente de ruimte om een beslissende voorsprong te nemen. Dat deed het niet. In de 70ste minuut kwam daardoor de gelijkmaker. Dmitri Boelikin ving de bal na een voorzet van de vleugel met de borst op, misleidde daarmee bewaker Douglas en rondde zoals gewoonlijk bekwaam af.

In de slotfase trok FC Twente de wedstrijd alsnog naar zich toe. Luuk de Jong maakte koppend via de kluts de 2-1, na een voorzet van invaller Emir Bajrami.