Adriaanse: "een zeer nuttige wedstrijd"

FC Twente boekte donderdag een 4-3 oefenzege op Fenerbahçe. Co Adriaanse, sinds enkele weken trainer van de Tukkers, keek tevreden terug op het spel van zijn ploeg.

'Ik vond het een zeer nuttige wedstrijd, een bijzondere ook', reageerde Adriaanse na de wedstrijd. 'Ik heb goede elementen gezien, die ik graag terug wil zien. We hebben het initiatief genomen, gedomineerd en Fenerbahce niet laten voetballen. De wil was er om vroeg druk te zetten en de bal te veroveren. Daaruit hebben we veel kansen gecreëerd en ook doelpunten gemaakt.'

'Bij vlagen hebben we snel combinatiespel laten zien', vervolgde de 63-jarige oefenmeester. 'Als je vier keer scoort tegen Fenerbahce, dan doe je het denk ik goed als team. Daar waar we in de eerste helft veel kansen wisten te benutten, lieten we dat na rust liggen. We hebben in de tweede helft wel vier grote mogelijkheden gehad en daar moet je er minimaal een van maken.'

'Dat Fenerbahce nog terug kwam, is knap van hen. We konden de concentratie niet vasthouden, dat kwam misschien door de wisselingen. We wisten dat er wijzigingen kwamen, maar het heeft toch invloed gehad. Tegen Standard Luik zal er een ander team starten. Het is onmogelijk voor een speler om in deze fase twee wedstrijden achter elkaar te spelen', besloot Adriaanse.