Connect with us

Eerste elftal

Adriaanse haalt uit naar toenmalige assistenten bij FC Twente

Gepubliceerd

op

Alfred Schreuder Co Adriaanse

Co Adriaanse werd 2,5 jaar geleden ontslagen bij FC Twente, omdat er geen chemie was tussen de hoofdtrainer en zijn assistenten. De geboren Amsterdammer heeft zich nooit uitgelaten over zijn ontslag destijds, maar vandaag doet hij zijn verhaal in De Telegraaf.

“Ik neem het mijn toenmalige assistenten van FC Twente wel kwalijk hoe het allemaal is gegaan”, vertelt Adriaanse. “Alfred Schreuder heeft me ook nooit meer gecontacteerd, wat wel normaal zou zijn. Ook Youri Mulder heeft dat niet gedaan. En Boudewijn Pahlplatz evenmin. De enigen die dat wel hebben gedaan zijn Theo Snelders (keeperstrainer, red.) en Jan Kluitenberg (conditietrainer, red.)”

“Als ik assistent was en mijn hoofdtrainer zou worden ontslagen, dan zou ik hem opbellen of een sms’je sturen”, vervolgt de nieuwe technisch adviseur van FC Utrecht. “Ik ben een Amsterdammer en die zijn open, eerlijk en transparant. Het valt tegen als mensen met wie je hebt samengewerkt dat niet zijn.”

Adriaanse zag ontslag niet aankomen

De voormalig trainer had, naar eigen zeggen, zijn ontslag niet zien aankomen. “Ik heb nooit problemen gehad met mijn assistenten. Integendeel ik heb altijd het gevoel gehad, dat ze me respecteerden. We hadden wel meningsverschillen, maar dat is normaal in een staf. Ze moeten ook juist een eigen geluid laten horen, dat hoort bij hun taak. Maar uiteindelijk bepaal ik, want ik ben hoofdtrainer. Ze wisten bij FC Twente wie ze binnenhaalden en hoe ik graag wil voetballen. En dat is niet één recht, één averecht om maar netjes geen steekje te laten vallen. Ik houd meer van spektakel en doelpunten maken.”

Het zit Adriaanse nog steeds dwars dat hij niet de kans heeft gekregen het seizoen (2011-2012) af te maken. “Ik heb er nog veel verdriet van hoe het bij FC Twente is gegaan. Dat was voor mij dé kans om als trainer nog eens kampioen van Nederland te worden. Die kans is me ontnomen. Nadat ze me wegstuurden is het bepaald niet beter gegaan met FC Twente. Eerder slechter. En het seizoen erna is het ook zeker niet beter geworden.”

“Ik ben nog een keer gaan dineren met Aldo van der Laan en Joop Munsterman (de clubleiding van FC Twente, red.) en zij zaten ermee dat ze door mij weg te sturen eigenlijk de verkeerde beslissing hadden genomen. Achteraf hadden ze me beter het seizoen af kunnen laten maken. Dan was het waarschijnlijk beter gegaan dan nu het geval is geweest”, aldus de verbitterde oud-trainer.

Win kaartjes voor afscheidswedstrijd Sander Boschker

Twente Insite verloot 3 kaartjes voor de afscheidswedstrijd van Sander Boschker. Wil jij Sander Boschker vanaf de eerste rij uitzwaaien? KLIK DAN HIER om mee te doen!


8 Reacties

Plaats een reactie

8 Reacties

 1. Rich99

  Blijkt wel weer dat Joop en Aldo totaal niet wisten wat er speelden onderling tussen trainer en co-trainers en spelers. Joop en Aldo hebben alleen verstand van zaken.
  Toch jammer als je dit zo leest wat er gebeurt is. Zijn toch onnodig mensen beschadigd.

  11 mei 2014

 2. Jankees

  @Robbert.

  Dus als hij dit in de krant roept, is dat voor jou de waarheid? Vreemd. Ik vind het natrappen, of het nu wel of niet klopt. Als je boos bent op FCT, ga het dan daar uitpraten maar niet via de media!

  11 mei 2014

 3. Geert

  Wij zijn Twente!
  Aanpassen of oprott´n!
  dat geldt ook voor Co.

  11 mei 2014

 4. Stef

  Wat een jankbek

  10 mei 2014

 5. alexensche

  En dan zegt hij; “Ik ben een Amsterdammer en die zijn open, eerlijk en transparant.”
  Maar ik denk dat hij bedoelt: “Ik ben Amsterdammer en die hebben een grote bek, zijn achterbaks en arrogant!!”
  Dat die man de namen nog weet van deze assistenten, hij was zo goed met namen dat hij de hele training alleen maar riep van “Hé jij”, “Jow” en “Wat doe je nou!!”.
  Maar ja we weten allemaal dat hij hier gewoonweg niet paste met zijn arrogante achterbakse grote bek.
  Ik zeg, Loat Goan, ze kunt beter over ons lull’n dan van ons vret’n!!

  10 mei 2014

 6. Wim de Lange

  Niks zielig. De man heeft groot gelijk. Ik vind het al netjes dat hij al die tijd niets heeft gezegd. Ondanks zijn ontslag heeft hij twente bij studio voetbal altijd positief genoemd. Dat het een blunder is geweest dat hij de laan is uitgestuurd is ook wel gebleken. Twee slechte seisoenen op rij. En ondanks het feit dat schreuder en consorten het dit seisoen redelijk goed hebben gedaan, blijkt maar weer dat er veel meer aan de hand was dan alleen tegenvallende resutaten voorafgaand aan zijn ontslag.
  Mischien een keer de bezem door de organisatie halen zou niet verkeerd zijn bij twente. Ook nu blijkt weer dat het teveel een vriendenclub is en volgens mij is het voor de organisatie beter is om het eea professioneler aan te pakken door elkaar aan te spreken op de resultaten en niet de hand boven het hoofd te houden.

  10 mei 2014

 7. Tukker

  Gossie, zielige Co! En nu trapt ie na.

  10 mei 2014

  • robbert

   Ik zie dat bepaald niet als natrappen. Als je de waarheid naar buiten brengt, is dat voor sommigen confronterend en frustrerend. En ik ben van mening, dat hij volledig gelijk had en het inmiddels ook heeft gekregen (het bewijs is duidelijk geleverd).

   10 mei 2014

Laatste Nieuws

paul-van-der-kraan-trainingscentrum-fc-twente-2020-2021 paul-van-der-kraan-trainingscentrum-fc-twente-2020-2021
Eerste elftal53 minuten ago

Smetje op supportersfeest: “Heeft tot zeer gevaarlijke situaties geleid”

Na een fantastisch seizoen eindigde FC Twente dit seizoen op de vierde plek. Op 4 en 11 augustus spelen de...

supporters-vak-p-zingen-fanatiek-vak-105 supporters-vak-p-zingen-fanatiek-vak-105
Eerste elftal1 uur ago

Twente-supporters vieren degradatie Heracles: “Veilig in de KKD”

Nadat Heracles afgelopen woensdag met 3-0 verloor van Excelsior, was zaterdagavond de opgave zo goed als onmogelijk. Het moest thuis...

FC Twente Nieuws2 uur ago

Video: Gutiérrez maakt wereldgoal van bijna 70(!) meter

Felipe Gutiérrez vertrok medio 2012 van Universidad Católica naar FC Twente. Negen jaar later tekende de middenvelder opnieuw een contract...

limnios-wolfswinkel-twente-grolsch-veste-2021 limnios-wolfswinkel-twente-grolsch-veste-2021
Eerste elftal2 uur ago

Leiding FC Köln over toekomst Limnios: “Moeilijk om hier te spelen”

Dimitrios Limnios was dit seizoen een vaste waarde voor FC Twente. Hij speelde in de competitie 33 wedstrijden waarin hij...

Eerste elftal15 uur ago

Heracles Almelo gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie

Zaterdagavond is het doek gevallen voor de buren uit Almelo. Heracles moest een 3-0 achterstand goedmaken, maar faalde onder het...

fc-twente-vrouwen-kampioen-seizoen-2021-2022 fc-twente-vrouwen-kampioen-seizoen-2021-2022
BREAKING2 dagen ago

KAMPIOENEN! FC Twente (v) pakt achtste landstitel op bezoek bij Ajax

FC Twente Vrouwen is kampioen! De Tukkers waren vorige week al officieus kampioen, maar kreeg de schaal toen nog niet...

gijs-smal-doelpunt-feyenoord-twente-2022-de-kuip gijs-smal-doelpunt-feyenoord-twente-2022-de-kuip
Eerste elftal2 dagen ago

Twee FC Twente-spelers opgenomen in het elftal van de maand mei

Twee spelers van FC Twente zijn opgenomen in het elftal van de maand mei. Het gaat hierbij om Gijs Smal...

fc-twente-ss-lazio-augustus-2021-zerrouki-immobile-blessure fc-twente-ss-lazio-augustus-2021-zerrouki-immobile-blessure
Eerste elftal2 dagen ago

Zuivere speeltijd FC Twente gemiddeld nog geen uur per wedstrijd

Zuivere speeltijd is in de laatste jaren een bekend begrip geworden in de voetbalwereld. Het gaat hierbij om het aantal...

FC Twente Nieuws2 dagen ago

Opstelling: FC Twente (v) begint kampioenswedstrijd met dezelfde namen als tegen PSV

FC Twente Vrouwen speelt vanavond haar laatste wedstrijd van het seizoen. De Tukkers gaan met een voorsprong van drie punten...

tijmen-van-wissing-trv-oost-journalist-2019 tijmen-van-wissing-trv-oost-journalist-2019
Eerste elftal2 dagen ago

Van Wissing reageert op situatie Ulderink: “Dan is dat echt een naaistreek”

Bij FC Twente kwam dinsdag het nieuws naar buiten dat assistent-trainer Andries Ulderink had besloten om FC Twente te verlaten....