Twente Insite

FC Twente Nieuws

Aflopend contract Ter Avest hoofdpijndossier voor FC Twente: Wat moet FC Twente doen?

Aflopend contract Ter Avest hoofdpijndossier voor FC Twente: Wat moet FC Twente doen?

FC Twente heeft dit seizoen een begroting van bijna 30 miljoen euro. Hiermee staat de ploeg dit seizoen op een vierde plek kijkend naar de ranglijst met hierop de begrotingen van alle eredivisieclubs. Toch staat de club op de 17e plek in de eredivisie en is het een serieuze degradatiekandidaat. Zondagavond schoof Verbeek aan bij Studio Voetbal en had het hier onder andere over de huidige financiële situatie van de club.

“We zitten nog in categorie twee en dat is op zich goed. Uiteraard zijn ze ook bezig met de begroting voor volgend seizoen, een plan A en een plan B, maar het blijft hetzelfde. Investeren in spelers is niet mogelijk. Het feit dat er iedere keer geroepen wordt dat met deze begroting FC Twente makkelijk in de subtop moet kunnen spelen… Begrotingen kun je niet één op één met elkaar vergelijken.”

begrotingen-eredivisieclubs-2017-2018

Het geld dat kan worden gespendeerd aan salarissen staat niet in verhouding tot wat het normaliter zou moeten zijn. “Ik weet alleen, en die vraag heb ik bij FC Twente ook gesteld, dat als je kijkt wat er voor de spelers overblijft, dan is dat niet in verhouding. Dat weet ik zo langzamerhand wel. Je hebt ongeveer 60% dat uit moet gaan naar de spelersgroep. En dat is niet zo.”

Het brengt Verbeek op een ander pijnpunt, het aflopende contract van Hidde Ter Avest. “Dat is een jongen die heeft een optie in z’n contract. Maar die kunnen wij niet lichten want dan wordt hij veel te duur voor ons.” Afgelopen zomer was er al concrete interesse in Ter Avest en de kans is aanwezig dat hij FC Twente aan het einde van het seizoen transfervrij gaat verlaten. Begin januari gaf Ter Avest nog aan dat een langer verblijf bij FC Twente ook een optie is. Echter zal de verdediger dan water bij de wijn moeten doen. De vraag is of hij hiertoe bereid is.

Wat zou de beste optie zijn inzake Ter Avest?


1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jeanette Heck-Arendsen Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jeanette Heck-Arendsen
Gast
Jeanette Heck-Arendsen

Jammer dan, maar ter Avest is dit seizoen een onzekere en zwakke verdediger.