Twente Insite

FC Twente Nieuws

Ajax directeur maakt duidelijk statement in strijd tegen kunstgras

Ajax directeur maakt duidelijk statement in strijd tegen kunstgras

Ajax heeft een duidelijk statement gemaakt tijdens de aandeelhoudersvergadering afgelopen vrijdag. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zei hier dat Ajax geen spelers meer zal verhuren aan clubs die op kunstgras spelen. Slecht nieuws dus voor de eredivisieclubs Heracles Almelo, Roda JC, PEC Zwolle, ADO Den Haag, Excelsior, VVV Venlo en Sparta Rotterdam die dus zijn uitgesloten om spelers te huren van de Amsterdammers.

“Ik hoop dat er binnen twee jaar geen kunstgras meer is in de eredivisie”, zo liet Overmars weten in gesprek met de NOS. “Ajax maakt zich daar sterk voor. Wij verhuren in ieder geval geen spelers meer aan clubs met kunstgras. Het kost mij ook moeite om wedstrijden te kijken die op een dergelijke ondergrond worden gespeeld.” Op dit moment heeft Ajax slechts twee spelers verhuurd. Voormalig FC Twente huurling Zakaria El Azzouzi is uitgeleend aan Excelsior en Leeroy Owusu aan Almere City FC. Beide clubs spelen op kunstgras.

Eerder dit jaar werd er door de koepelorganisatie van eredivisieclubs ECV een werkgroep samengesteld die momenteel onderzoekt of een verbod van kunstgras op het hoogste niveau mogelijk is. Het streven is om op 12 december een voorstel neer te leggen. Echter is het geen harde deadline. “We streven naar 12 december, maar als er meer tijd nodig blijkt, dan nemen we die. Het gaat om de kwaliteit van het besluit”, aldus ECV-directeur Swart.

Over het voorstel zal worden gestemd door alle profclubs, dus ook de clubs uit de Jupiler League. Hiervan spelen er maar liefst elf op een kunstgrasveld. FC Eindhoven, FC Volendam, FC Emmen, FC Oss, Almere City FC, FC Den Bosch, Jong PSV (de Herdgang), Helmond Sport, RKC Waalwijk, SC Cambuur en FC Dordrecht.

Reacties

  1. Joop Korf zegt:

    Van harte eens met het statement van Marc Overmars. Spelen op kunstgras is een ernstige vorm van competitievervalsing. En heeft er daarnaast mede voor gezorgd dat Nederland als voetballand internationaal zo ver teruggeworpen is.

  2. Kopsterk.. zegt:

    Wij hebben daar niets mee van doen,
    Anderzijds,,..Ajax mot niet zeuren,…. je kunt voetballen of je kunt het niet

    • Heeft niets te maken of je kunt voetballen of niet.kunstgras veroorzaakt meer blessures en is anders voetballen.

We zijn benieuwd naar jouw mening

error: Copyright FC Twente Insite