Ajax-invaller Huntelaar nekt strijdend FC Twente in de slotminuten

Donderdagavond stond de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax op het programma. Het was vooraf het treffen tussen de nummer zes en de koploper van de eredivisie. Het werd een boeiend duel waarbij Ajax aan het langste eind trok. De Amsterdammers wonnen in de slotfase met 3-1.

Er gebeurde direct al veel in de eerste minuten. Cerny raakte geblesseerd na een schot die werd gepareerd door Onana. Een minuut later, terwijl Cerny nog werd behandeld aan de zijlijn, was het Haller die zijn eerste scoorde in dienst van Ajax. Hij kopte de bal in de verre hoek langs Drommel.

Nadat Cerny aangaf echt niet verder te kunnen werd Bosch ingebracht door Jans. Ajax had de rest van de eerste helft het meest balbezit, schoot ook vaker op doel, maar de 2-0 bleef uit. Menig en Danilo kregen namens FC Twente drie grote kansen op de gelijkmaker, maar alle drie keer stond Onana in de weg. De grootste kans was die van Danilo die in de slotseconden van de blessuretijd vanaf vijf meter uit kon halen, maar faalde in de afronding.

Aan de hand van de eerste helft kon een doelpunt in de tweede helft eigenlijk niet uitblijven. Al in de 47e minuut was het raak. Menig werd weggestuurd en passeerde Onana in de verre hoek. Helaas moest de VAR ingrijpen want de linksbuiten stond nipt buitenspel.

Drie minuten later opnieuw blessureleed bij FC Twente. Tijdens het aanzetten schoot het Oosterwolde in de hamstring. Hij kon niet verder en werd vervangen door Smal. Vanaf dit moment was het Ajax dat domineerde, kreeg drie levensgrote kansen, maar na een uur spelen stond het nog altijd slechts 1-0.

In de 67e minuut besloot Jans zijn laatste drie wissels te gebruiken. Van Leeuwen, Rots en Markelo kwamen in de ploeg voor Ilic, Danilo en Zerrouki. In de 81e minuut kreeg invaller Rots de eerste gele kaart van de wedstrijd. Hij beging een slimme overtreding op de dreigende Klaassen.

Ondanks de weinige kansen kwam het strijdende FC Twente in de 84e minuut toch op gelijke hoogte. Het was Gravenberch die een kopbal van Rots van de lijn werkte, maar dat bleek niet voldoende. Pleguezuelo was er als de kippen bij om de afvallende bal in het doel te werken. In de 87e minuut opnieuw een kans voor FC Twente, maar Pierie zag zijn kopbal over het doel verdwijnen.

Toch ging de volle buit naar de bezoekers uit Amsterdam. Het was Huntelaar die binnen twee minuten na zijn invalbeurt twee keer scoorde. Dit gebeurde in de 90e en de 91e minuut.