"Al met al was het vandaag niet constant genoeg"

Zaterdagavond hebben de beloften ondanks een 2-0 voorsprong gelijkgespeeld tegen het Gelderse Achilles '29 . De winst leek binnen, maar na 75 minuten werd de zege uit handen gegeven. De ploeg uit Groesbeek scoorde in korte tijd twee goals en zette de stand op 2-2.

Jong FC Twente startte goed aan de wedstrijd. Na vier minuten was het Zschusschen die de Tukkers op een 1-0 voorsprong zette. Het initiatief lag met name bij Jong FC Twente, maar de kansen die Jong FC Twente kreeg werden niet goed afgemaakt. Beetje bij beetje zag trainer Jan Zoutman de gasten terugkomen in de wedstrijd.

Na rust domineerden de beloften van Twente ook weer het spel. Na 60 minuten was het spits Zschusschen die zijn tweede van de avond maakte. Hiermee stonden de Tukkers op een fraaie 2-0 voorsprong. Negen minuten later gaf Jong FC Twente onnodig een strafschop weg, deze werd echter gemist door Thoone. Hij schoot de bal op de paal. Toch zorgde de strafschop ervoor dat er meer onzekerheid in de jonge ploeg kwam. Het spel werd slordiger en Achilles '29 kwam in de 75e minuut terug op 2-1 via een kopbal van Hendriks. Nog geen tien minuten daarna was doelman Bednarek kansloos na een schot van Wiafe. Net voor het einde zette Achilles '29 aan en voerde de druk stevig op, maar de winnende treffer voor de Groesbekers bleef uit.

[google] “Ik ben teleurgesteld over het resultaat”, zei trainer Jan Zoutman na afloop. “We kenden een goede eerste fase, kwamen op voorsprong, maar gaandeweg de eerste helft werd het minder van onze kant. In de rust hebben we geprobeerde dat recht te zetten en de eerste fase na rust ging het weer goed. Na de 2-0 mag je het eigenlijk niet meer weggegeven. De tegendoelpunten mogen op deze manier niet vallen. Eerst de strafschop, waar het inderdaad hands was. Dan de 2-1, waar de bal nooit zo voor mag komen. Vervolgens ook nog de 2-2, waarbij het leek alsof de verdedigers naar elkaar stonden te kijken. In de slotfase had het ook nog zomaar 2-3 kunnen worden en mochten we nog blij zijn dat het gelijk bleef. Al met al was het vandaag niet constant genoeg en daarmee niet voldoende om te winnen.”

FC Twente blijft door het gelijkspel op de 15e plek in de Jupiler League. Achilles '29 staat op de voorlaatste plaats.

Jong FC Twente speelde in deze opstelling: Bednarek, Bleker, Andersen, Bijen, Kwee, Van der Heyden, Ntuli, Ould-Chikh, Zschusschen, Oosterwijk (74. Tapia), Schütte (67. Daniels).