Twente Insite

FC Twente Nieuws

“Als je er niet alles voor doet om te winnen val je vroeg of laat af”

“Als je er niet alles voor doet om te winnen val je vroeg of laat af”

Theo ten Caat is sinds dit seizoen de eindverantwoordelijke voor Jong FC Twente. Hij is de opvolger van Dennis Demmers, die vanwege het teruggaan naar de beloftencompetitie uit zijn functie werd ontheven. Ten Caat staat voor een winnaarsmentaliteit en verlangt dan ook ontzettend veel van zijn spelers.

“Ik weet dat het in de huidige tijd wemelt van de verlokkingen, maar als je profvoetballer wilt worden, moet je daar veel – of liever nog alles – voor opzij zetten. Voetballen bij FC Twente is een vak, een levensstijl, en zeker geen bijbaantje of hobby”, vertelt de oefenmeester van de beloften in de Presentatiegids van FC Twente.

Volgens Ten Caat mazzelen voetballers maar met hun bestaan. “Je bent bevoorrecht om zo’n leven te kunnen leiden, alleen vergt dat mentale weerbaarheid. Je moet bikkelhard zijn, voor jezelf en voor anderen. Er wordt naar mijn mening tegenwoordig te veel geaccepteerd, maar daar kweek je geen winnaars mee”, besluit Ten Caat realistisch.

“Het ontwikkelen en klaarstomen van spelers voor het eerste elftal zijn weliswaar prioriteit, maar winnen staat voor mij zeker op dezelfde hoogte. Dat moet ook wel. Want wie er niet alles voor doet om te winnen en te slagen valt vroeg of laat af”, besluit Ten Caat.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Johan Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Johan
Gast
Johan

Haleluja