Twente Insite

FC Twente Nieuws

Ambassadeur Maud Roetgering kijkt uit naar topduels in De Grolsch Veste

Ambassadeur Maud Roetgering kijkt uit naar topduels in De Grolsch Veste

Deze zomer vindt het EK vrouwenvoetbal plaats in Nederland. De halve finale en finale van het toernooi zal worden gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede en Maud Roetgering van het Twentse vrouwenelftal is aangewezen als de Enschedese ambassadeur. Vorige week toonde ze al trots de winaarstroffee in het stadion.

“Ik voelde me echt vereerd toen ik gevraagd werd ambassadeur te zijn van Enschede. Ik ben echt een kind van deze streek. Ik woon mijn hele leven al in Enter en ben sinds ik me kan herinneren supporter van FC Twente. Voor mij was het als jong meisje geweldig toen ik bij FC Twente kon gaan voetballen. Wat ik met FC Twente Vrouwen de afgelopen jaren allemaal bereikt heb, daar kon ik alleen maar van dromen. Als ambassadeur draag ik dan ook graag mijn steentje bij voor een mooi toernooi en twee topwedstrijden in Enschede.” vertelt Roetgering op de officiële website van FC Twente.

Naast haar successen bij de FC Twente vrouwen geniet Roetgering ook volop van haar speelminuten bij Oranje. “Op mijn elfde werd ik voor het eerst geselecteerd voor de regionale KNVB selecties.” Het Europees Kampioenschap voetbal dat dit jaar plaatsvindt in Nederland voelt als een droom die uitkomt. “Ik denk dat elke speelster met een grote drive droomt van spelen op een EK in eigen land. Ook vind ik het geweldig om te zien hoeveel speelsters die voor FC Twente Vrouwen gespeeld hebben min of meer een vaste plek in Oranje hebben.”

De eerste wedstrijd die voor Nederland op het programma staat is het duel met Noorwegen, dat gespeeld zal worden in De Galgenwaard in Utrecht. Roetgering hoopt op een kolkend stadion, net als toen FC Twente vorig jaar een bezoekersrecord haalde tijdens een wedstrijd van de vrouwen. “In de UEFA Women’s Champions League hebben we vorig seizoen voor ruim 15.000 toeschouwers tegen FC Barcelona mogen spelen. Dat was in één woord geweldig. Het kippenvelmoment bij opkomst en de steun tijdens de wedstrijd dat staat in mijn geheugen gegrift.”

Mentaal gaat er ook heel wat door de speelsters heen en er wordt dan ook gehoopt op een succesvol toernooi voor de Oranje Leeuwinnen. “In aanloop naar de wedstrijd doet het zoveel met je als speelster en het team als je merkt hoe sterk het leeft en hoe de mensen in je omgeving met je meeleven. Voor Oranje hoop ik dat dit record er aan gaat bij de openingswedstrijd. Bij de finale in De Grolsch Veste kan er dan een toprecord neergezet worden met een uitverkocht stadion. Maar dan natuurlijk wel met Oranje als finalist!” besluit ze.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

Reageer op dit artikel

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Abonneren op