Twente Insite

FC Twente Nieuws

Ardesch steunt Hake en spelers: “Hoe eenzaam voelen ze zich?”

Ardesch steunt Hake en spelers: “Hoe eenzaam voelen ze zich?”

Woensdagochtend kreeg René Hake het nieuws te horen dat hij niet langer meer de hoofdtrainer is van FC Twente. De directie kwam tot deze beslissing na de uitnederlaag tegen Willem II. De directie is van mening dat de trainer met de huidige selectie niet in de problemen zou moeten komen. Voormalig FC Twente doelman Hennie Ardesch is het niet eens met de beslissing om Hake de deur te wijzen. In gesprek met Twente Insite legt hij uit waarom.

“Als je maar twee of drie nieuwe spelers binnen de groep krijgt is het geen probleem. Maar zoals het nu is, met dertien nieuwe mensen, dat kost tijd. Dat lukt je niet in twee maanden. Ik vind dat Hake te kort de tijd heeft gehad. Die man heeft twee jaar goed werk gedaan.”

“Ik heb het al eerder aangegeven, veel spelers die nieuw bij een club komen hebben aanpassingstijd nodig. Bij de één gaat het sneller dan bij de ander. En zolang een speler niet goed in zijn vel zit in de nieuwe omgeving, kunnen de prestaties heel schommelend zijn. Denk maar eens na hoe je zelf zou reageren in een totaal nieuwe situatie. Ik kwam destijds in Den Haag en het heeft een half jaar geduurd voordat ik mij daar lekker voelde. En zo geldt dat voor heel veel andere spelers. Je kunt wel denken dat het broodvoetballers zijn, maar die hebben meer tijd naast de voetballerij dan er binnen. Dus de vraag is, hoe eenzaam voelen ze zich?”

“Ik heb in mijn 16 jaar als betaald voetballer heel wat talentvolle jongens door aanpassingsproblemen ten onder zien gaan. Als echte supporters moeten wij ervan uitgaan dat de trainersstaf elke dag bezig is om het optimale uit de huidige groep te halen. En dat kost tijd. Het publiek verwacht gelijk een topprestatie en dat kan simpelweg niet met dertien nieuwe spelers”, besluit Ardesch.

3
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
jackJaapTukkerpower Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jaap
Gast
Jaap

Kijk dat is nu het eerste verstandige artikel dat ik lees !! Inderdaad duurt het een aantal maanden vooraleer iedereen zich thuis voelt ! Vele spelers zijn moeten verhuizen dus ook in de vrije tijd een volledige nieuwe situatie ! Geen vrienden, familie, niets ! Vaak eenzaam hierdoor ! Je moet mentaal heel sterk staan om het allemaal aan te kunnen ! Dus lieve mensen ipv de spelers uit te schelden en af te breken probeer ze te begrijpen ! Stel je eens in de plaats van de spelers , weg van thuis en nieuwe job ! Beetje begrip zou… Lees verder »

Tukkerpower
Gast
Tukkerpower

Mensen hou op allemaal een mening te geven, het enige wat je doet is onrust stoken in een tijd dat je de gelederen moet sluiten, 8 wedstrijden gespeeld , 6 verloren en voetbal dat met de week slechter wordt. Er zijn weinig clubs die de trainer dan nog handhaven, Hake heeft 2 jaar goed werk geleverd maar waarschijnlijk is de houdbaarheidsdatum verstreken. Dat is nu eenmaal de voetbalwet, het is geen biljartclubje maar prof voetbal.

jack
Gast
jack

gelijk heb je mee eens
Toen van halst kwam bij fc omdat er niemand in wou stappen was alles goed en nu het er financieel langzaam weer op voorruit gaat stank voor dank
En hoe de fuck is snellenberg vergaande glorie alleen maar paniek zaaier om een keer in het beeld te komen
Van halst – verbeek -rutten prima moeten de kemphanen het schil maar eens bij leggen